Нико Денц (Бора – Хансгрое) спечели 12-ия етап от Обиколката

...
Нико Денц (Бора – Хансгрое) спечели 12-ия етап от Обиколката
Коментари Харесай

Нико Денц спечели 12-ия етап от Обиколката на Италия

Нико Денц (Бора – Хансгрое) завоюва 12-ия стадий от Обиколката на Италия – 185 километра от Бра до Риволи. Победата е първа за него в огромна обиколка. Той стана и. Последният преди него беше Ленард Камна.

За разлика от предходните дни, които бяха изпълнени с произшествия от всевъзможен темперамент, в четвъртък колоездачите се любуваха на умерено време в относително равнинния стадий. Нико Денц беше част от отделяне от четирима колоездачи. На финалната права той изпревари Томс Скуинс (Трек – Сегафредо) и Себастиан Бъруик от (Израел – Премиър Тех). Скуинс остана втори, а Бъруик – трети. Това е най-хубав резултат за австралиеца в кариерата му.

Италианецът Алесандро Тонели (Бардиани) финишира четвърти на 58 секунди от спечелилия. Следващата група, водена от Марко Фриго (Израел – Премиър Тех) пристигна с две минути закъснение.

Основната група с огромните любимци за генерално класиране, спести сили и пристгна в Риволи осем минути след Нико Денц.

Лидер остава (Инеос) с две секунди задатък пред Примож Роглич (Йъмбо – Висма). Трети на 22 секунди е Жоао Алмейда (ОАЕ). Четвърти на 35 секунди е Андреас Лекнесунд (ДСМ).

В петък за участниците в Джирото следва първият тежък планински стадий. Той е с дължина от 199 километра и ще финишира в Кранс Монтана в Швейцария.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР