. Никита Михалков е роден в семейството на детския писател Сергей

...
.
Никита Михалков е роден в семейството на детския писател Сергей
Коментари Харесай

Не е страшно, когато те ненавиждат, страшно е когато има за какво - НИКИТА МИХАЛКОВ

.

Никита Михалков е роден в фамилията на детския публицист Сергей Михалков и поетесата и преводачка Наталия Кончаловская. Брат е на режисьора Андрей Кончаловски .

По бащина линия произлиза от старинния дворянски жанр Михалкови , прочут още от 15 век. През 16 век предците му са били доближени на съветските царе.

Професия: артист режисьор, сценарист и продуцент.

Водим живот на оцеляване – да се държим на повърхността, да не потънем. Именно този живот ни довежда до положение „ Абе, карай! “. Мисля си, че щом живееш тук, вземи, да речем, гвоздей, забий го като хората, тук въпреки всичко живееш, глупако.

Публичното отвращение придава значителност на всеки простак.

Съди за своя живот по тези, които живеят по-зле от теб, а не по тези, които живеят по-добре.

Равенството в никакъв случай не е било и в никакъв случай няма да бъде. Не единствено това, то не би трябвало и да бъде. Трябва да има пълноправие.

Правила няма. Аз просто се стремя да заобикалям баналностите.

Като предписание по-големи шансове да бъдат опорочени от властта имат невярващите хора. Ако човек има вяра, в случай че счита, че той е висшето проявяване на Божията воля, за него ще е по-лесно да се бори с изкушенията на властта. Освен това съгласно мен огромно значение има възпитанието.

Какво е светският живот? Демонстрация на това, че хората са си забавни един на различен.

Не е ужасно, когато те ненавиждат. Страшно е когато има защо.

Не би трябвало да отговаряте на кучето, което Ви лае. Няма потребност да заставате на четири крайници и да лаете в отговор, нали? По-добре е изобщо да не обръщате внимание и то ще спре.

Съчувствие – това е задоволена злоба.

Завистта е майка на злобата и ненавистта.

На никого не изпитвам завист, а съчувствам единствено на себе си.

Закон без съчувствие се трансформира в своята диаметралност.

Вежливостта размени състраданието. Вежливостта и възпитанието – душевността.

Ужасно е, че цивилизацията изпревари хуманизма, човешкият мозък изпревари душата. Това е страшното. То ражда превръщането на живота във виртуална визия за него. Животът сякаш е същински, само че в него няма дух, душа, сърце.

Глобализмът трансформира света в интелектуален Макдоналдс.

Аз изобщо съм неприятен екскурзиант. И мразя туристите. Туристическият живот е водоравен. Като си се снимал пред Айфеловата кула или Хеопсовата пирамида, не значи, че си опознал Франция или Египет, това са хоризонтални усещания, повърхностни. Представете си, че рейсът спре и ви остави в монголската степ. С всичките си Оксфордски дипломи и визитни картички вие сте никой, гол и безсилен. Най-простият монголски овчар, който на никое място с изключение на в степта не е бил, знае и може повече от вас, тъй като неговият живот е отвесен. Не той бяга след живота, а животът го обтича.

Източник: chetilishte.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР