Ники Лауда ще остане начело на борда и ще наблюдава

...
Ники Лауда ще остане начело на борда и ще наблюдава
Коментари Харесай

Ryanair купува авиокомпанията на Ники Лауда

Ники Лауда ще остане отпред на борда и ще следи осъществяването на тактиката си за създаване на сполучлива австрийска нискотарифна самолетна компания

© Leonhard Foeger Още по тематиката
Air France-KLM усилва броя на местата макар конкуренцията от нискотарифни компании

Френският транспортьор възнамерява да свие още разноските си
19 фев 2018
Летище София има растеж на пасажерите от над 30%

През 2017 година през аерогарата са минали съвсем шест милиона и половина души
25 яну 2018 Ирландският нискотарифен авиопревозвач Ryanair купува мажоритарен дял от LaudaMotion, която е благосъстоятелност на някогашния водач във Формула 1 Ники Лауда, оповестява Financial Times. Ники Лауда основа самолетната компания, носеща неговото име - Niki, през 2003 година и я продаде на Air Berlin през 2011 година След банкрута на немския транспортьор през предходната година някогашният играч съумя да си я върне назад против 47 млн. евро, елиминирайки конкуренцията на притежателя на British Airways - IAG, който искаше да влее Niki в нискотарифната си Vueling. Сега тя се споделя LaudaMotion.

В коментар през днешния ден Лауда сподели, че постоянно се е изправял против монополите и договорката с Ryanair значи, че неговата самолетна компания " ще може да се утвърди като мощен съперник ".

Сделката

Ryanair разгласи, че в началото ще купи 24.9% и по-късно ще усилва каузи си до 75%. Купувачът съобщи, че ще заплати под 50 млн. евро за мажоритарния дял, само че ще добави още толкоз за бизнес развиване през първата година и още 6 самолета дружно с екипажите. Лауда ще остане отпред на борда и ще следи осъществяването на тактиката си за създаване на сполучлива австрийска нискотарифна самолетна компания в конкуренцията на Lufthansa и дъщерните й компании на този пазар. В резултат на договорката ирландската самолетна компания ще се конкурира на пазарите в Германия и Австрия.

След краха на Air Berlin, високото търсене провокира растяща наклонност в цените на билетите на преобладаващата на немския пазар самолетна компания Lufthansa. Високите цени дават отлична опция за бърз и резистентен напредък на новата нискотарифна компания Lauda Motion, разяснява изпълнителният шеф на Ryanair Майкъл О`Лиъри.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР