Ники Хейли ще прекрати днес президентската си кампания, предаде Уолстрийт

...
Ники Хейли ще прекрати днес президентската си кампания, предаде Уолстрийт
Коментари Харесай

Остава само Тръмп: Ники Хейли прекратява кампанията си за Белия дом

Ники Хейли ще приключи през днешния ден президентската си акция, съобщи " Уолстрийт джърнъл ", базирайки се на осведомени източници от щаба на някогашната представителка на Съединени американски щати в Организация на обединените нации. Очаква се тя да заяви желанието си в тирада в Чарлстън, Южна Каролина от 10 часа локално време (17 часа българско).

Хейли бе последният сериозен конкурент на експрезидента Доналд Тръмп за номинацията на Републиканската партия. Източници на Си Ен Ен настояват, че в плануваното си слово в Чарлстън Хейли не има намерение да подкрепи републиканеца в борбата му против Джо Байдън. Вместо това някогашната губернаторка на Южна Каролина, която Тръмп неведнъж нарече  " птичи мозък " по време на първичните избори, ще насочи апел към републиканеца да се пребори за вота на гласоподавателите й.  

Въпреки че получи съществено финансиране на предизборната си акция някогашната губернаторка на Южна Каролина съумя да завоюва единствено два първоначални избора - във Върмонт и Вашингтон, окръг Колумбия.

Не се чака Хейли да поддържа Тръмп, настояват пред CNN източници, осведомени с нейните проекти. Вместо това тя ще призове някогашния президент да завоюва поддръжката на гласоподавателите, които я поддържаха. Планът наподобява оставя място за нея да поддържа Тръмп преди общите избори през ноември.

Хейли, която беше дипломат на Тръмп в Съединени американски щати в Организация на обединените нации, беше последният от дузината съществени претенденти, които някогашният президент победи на първичните избори на Републиканската партия, в които той доминираше от началото до края – в това число спечелването на 14 от 15-те надпревари на Републиканската партия във вторник – даже когато той прескочи партийните диспути и поддържаше доста по-лек график за ранни държавни пътувания от всички негови противници.

Хейли даде обещание да остане в конкуренцията най-малко до Супер вторник. Тя също беше почнала да изостря офанзивите си против Тръмп, поставяйки под подозрение умствената му валидност и го слагаше дружно с президента Джо Байдън, евентуалния претендент на Демократическата партия, като един от двамата „ заядливи старци “.

Но родният й щат Южна Каролина послужи за четвъртата й поредна загуба през 2024 година – в това число една от „ нито един от тези претенденти “ на първичните избори в Невада, където Тръмп не се състезаваше и нямаше заложени делегати. (Вместо това той избра да взе участие в ръководените от партията събрания, които награждаваха делегати.)

Хейли нямаше огромна вяра да поддържа темпото на някогашния президент, защото конкуренцията минава на нова предавка, преминавайки от ранни щатски надпревари, в които политиката на дребно заема централно място, към национална конкуренция с 56% от делегатите на партията, които би трябвало да бъдат наградени до март 12 — множеството от тях в надпревари спечелилият взема всичко.

Все отново в акцията си Хейли стана първата републиканка, спечелила две първоначални надпревари: Върмонт и окръг Колумбия. Победите попречиха на Тръмп да може да каже, че е изключил Хейли във всеки щат, само че успехите не бяха задоволителни, с цел да я награди със забележителен брой делегати.

Оттеглянето на някогашния губернатор на Южна Каролина сподели какъв брой малко гласоподаватели на републиканците бяха повлияни от причини за избираемостта - като партийната база остана лоялна към Тръмп, който погрешно твърдеше, че е изгубил изборите през 2020 година заради необятно публикувани измами, макар че общите изборни изследвания демонстрират, че Хейли е в доста по-силна позиция против Байдън.

Очаквайте детайлности.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР