Ники Хейли се отказва от президентската надпревара в САЩ, предаде

...
Ники Хейли се отказва от президентската надпревара в САЩ, предаде
Коментари Харесай

Ники Хейли се отказа от президентската надпревара в полза на Тръмп

Ники Хейли се отхвърля от президентската конкуренция в Съединени американски щати, съобщи Ройтерс. Това решение подсигурява, че Доналд Тръмп ще завоюва номинацията на републиканците и още веднъж ще се изправи против президента на Демократическата партия Джо Байдън на изборите през ноември.

Очаква се Хейли, някогашен дипломат на Съединени американски щати в Организация на обединените нации, да се появи, с цел да направи къси изявления в региона на Чарлстън в Южна Каролина към 17 ч. българско време.

Тя няма да заявява поддръжка за Тръмп, заяви " Уолстрийт джърнъл ", само че ще го насърчи да завоюва поддръжката на републиканските и самостоятелните гласоподаватели, които я поддържаха. Хейли беше последният останал противник на Тръмп за републиканската номинация.

В супервторника Тръмп завоюва републиканските гласове в 14 от 15 щата - в това число богатите на делегати Калифорния и Тексас - като измести Хейли, чиято единствена победа през нощта пристигна във Върмонт.

Според " Джърнъл " се чака Хейли да подчертае, че ще продължи да пази консервативните вътрешни и външни политики, които поддържа, и да предизвести за някои от заплахите, като изолационизъм и липса на фискална дисциплинираност, които вижда да идват от Вашингтон.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР