Ники Хейли, бивш посланик на САЩ в ООН, разкри, че

...
Ники Хейли, бивш посланик на САЩ в ООН, разкри, че
Коментари Харесай

Ники Хейли: Тилърсън и Кели заговорничиха за подкопаване на Тръмп

Ники Хейли, някогашен дипломат на Съединени американски щати в Организация на обединените нации, разкри, че двама някогашни топ съветници на Белия дом са я насърчавали да подкопава президента Доналд Тръмп, осведоми Би Би Си, базирайки се на вестник " Вашингтон пост ".

В нова книга Хейли написа, че някогашният шеф на канцеларията на американската администрация Джон Кели и някогашният държавен секретар Рекс Тилърсън са я призовавали да се съпротивлява против някои от настояванията на Тръмп.

Те са споделили пред нея, че се " пробват да спасят страната ".

Няма коментар от Тилърсън, а Кели отговори, че е желал президентът да бъде осведомен изцяло.

Тръмп написа в " Туитър ", че утвърждава книгата: " Успех, Ники ".

Хейли написа в книгата си With All Due Respect ( " С цялото ми почитание " ), че Кели и Тилърсън са й споделили, че " няма да се подчинят, те се пробват да спасят страната ".

Тилърсън, написа още Хейли, й е споделил, че ще загинат хора, в случай че президентът не бъде укротен.

47-годишната отбелязва, че е отхвърлила молбата на Кели и Тилърсън. Тя дефинира настояването като " рисково " и " обидно ".

" Вместо да се обръщат към мен, те трябваше да кажат непосредствено на президента, а не да ме молят да се причисля към техния проект ", разяснява тя пред CBS.

Трябваше да кажеш на президента защо се разминавате и да напуснеш, в случай че не харесваш това, което прави. Но да подкопаваш президента...това в действителност е доста рисково нещо и е противоконституционно, и е против това, което американският народ желае. Обидно е, счита тя.

Бившият дипломат съобщи, че не е била съгласна с президента по отношение на срещата на Тръмп с съветския водач Владимир Путин в Хелзинки през 2017 година

В изявление за CBS тя също подлага на критика процедурата по импийчмънт против президента, като означи, че импийчмънтът е " като смъртно наказване за държавни представители ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР