Никакви необезпечени договори за ремонт на пътища не съм подписвал

...
Никакви необезпечени договори за ремонт на пътища не съм подписвал
Коментари Харесай

Николай Нанков: Единствената цел на служебното правителство на Румен Радев е злепоставяне на ГЕРБ

" Никакви необезпечени контракти за ремонт на пътища не съм подписвал и с представителя на държавното управление Антон Кутев ще се срещнем в съда за тази клюка. Не може от висотата на заеманата от него позиция да прави сходни внушения! " Това написа във Фейсбук.

" Кутев не е никакъв представител, а чист манипулатор. Напоследък се изживява и като регулировчик на митинги – преди дни прати недоволните лекари пред Народното събрание. Днес праща недоволни строители пред дома ми и пред дома на водача на ГЕРБ. Но каквото и да приказват Кутев и служебният министър Комитова, обстоятелствата са ясни и все по-видно става безсилието им.
 Николай Нанков: Служебното държавно управление призна, че сме си свършили добре работата Николай Нанков: Служебното държавно управление призна, че сме си свършили добре работата
Неочаквано самопризнание получи екипът ни в Министерство на регионалното развитие от служебния вицепремиер Пеканов. От парламентарната естрада той разгласи, че служебното ръко...

Единствената цел на служебното държавно управление на Румен Радев е злепоставяне на ГЕРБ. То нищо друго не работи. Дори е готово цялостен един отрасъл да стане косвена жертва на политическите им интриги. Пред нищо не се стопират. Ние няма от какво да се тормозим. При ръководството ни постоянно сме успявали да осигурим спомагателни средства за АПИ поради осъществени належащи действия. Няма водач, който да не е удовлетворен, че „ вълните “ на „ Тракия “ най-накрая са в предишното. В строителния отрасъл са заети стотици хиляди български жители, той е от изключителна значимост за стопанската система и ние като управленци в никакъв случай не сме го пренебрегвали. Винаги са били обезпечавани спомагателни целеви средства към АПИ с постановления на Министерски съвет и с актуализация на бюджета.

През 2020 година на АПИ бяха отпуснати в допълнение близо 1,5 милиарда лева, през 2019 – 984 милиона лв., през 2018 – 1,7 милиарда лева В актуализацията на бюджета на служебния кабинет няма пари за пътища. Нещо повече – от обезпечените от нас пари за „ Хемус “ бяха взети близо половин милиард лв.. И не е ясно за какво най-малко те не отидоха за разплащане с сектора – нали се хвалят с доста високи доходи в бюджета?! За какво са били изхарчени тези милиони? А какво стана с оставените в сметката на Министерство на регионалното развитие близо 81 милиона, които сякаш бяха за разплащане на осъществени действия по „ Хемус “?

Не намирам логичност в дейностите на служебните държавно управление. Министърката хем не стопира действия, за които не намира средства. Хем не поставя старания да ги обезпечи. Нещо повече – с лека ръка се освобождава от близо половин милиард от сметката на Министерство на регионалното развитие за Автомагистрала „ Хемус “. Това не са дейности на министър, угрижен за ресора, който ръководи. А негов главорез ", написа още Нанков. 

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР