Никакви изненади не очаквам от вота на недоверие на тема

...
Никакви изненади не очаквам от вота на недоверие на тема
Коментари Харесай

Доц. Иво Инджов: Вотът на недоверие трябваше да е на социална тема

Никакви изненади не чакам от вота на съмнение на тематика „ Сигурност “, който Българска социалистическа партия ще внесе на следващия ден. Той е просто за напомпване на мускулите на Българска социалистическа партия. Това разяснява в предаването „ Нещо повече “ доцент Иво Инджов - учител във Великотърновския университет. Според него вотът е трябвало да бъде на обществена тематика:

„ В сферата на сигурността се натрупаха доста проблеми и тя е една от тези, които съществено разрушават имиджа на настоящето ръководство. Друг е въпросът – за какво Българска социалистическа партия не изиска избор на съмнение за проблемите в обществената сфера, които засягат в доста по-голяма степен българското население – приходи, опазване на здравето, обучение. Очевидно са калкулирали, че могат да извлекат някакви дивиденти от бранш „ Сигурност “. Няма необятни публични настройки за поддръжка с други средства – било с митинги или информационни акции в обществените медии, на този избор на съмнение, въпреки че има в действителност съществени проблеми със сигурността на българските жители “.

Доц. Инджов не счита, че в околните месеци ще има предварителни избори. Според него е допустимо обаче да ескалира митингът на майките на деца с увреждания, тъй като държавното управление няма визия по какъв начин да реши техните проблеми:

„ То работи реактивно, реагира на натиска, а не дава някакви доста смислени оферти. Трябва да е ясно какво да се прави оттук насетне. Оставам с усещането, че държавното управление няма изясненост по въпроса “.

Доц. Инджов сподели, че към този момент стартира първична подготовка за изборите следващата година. По думите му постоянно е имало прекосяване на кметове от една партия в друга, само че в случай че някой знаков кмет премине от Българска социалистическа партия в редиците на ГЕРБ – това ще е знак за ерозия на социалистическата партия.

Отношенията сред президент и държавно управление ще бъдат напрегнати: „ Президентът се явява действителната съпротива на това ръководство. Българска социалистическа партия не може да се ситуира като същинска съпротива, която да активизира по-широка социална поддръжка “.
Цялото изявление чуйте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР