Никакви имена не са обсъждани. Чета от сутрин до вечер

...
Никакви имена не са обсъждани. Чета от сутрин до вечер
Коментари Харесай

И Кирил Петков отрече да има готово проектоправителство

Никакви имена не са обсъждани. Чета от заран до вечер имена. Трябва да се разбере доста ясно, че не сме говорили за имена с никой. Единственото, което се веселя да кажа, е, че имаме доста градивни диалози за общите процеси. След това се надявам да проведем диалози и за политиките. Имената ще ги оставим последни. Трябва да имаме общи политики и обща визия, преди да приказваме за който и да е било. Много е положително упованието и всичките ни съдружни сътрудници са доста градивни. Радвам се, че разговорът стартира по най-хубавия метод

Това съобщи пред публицисти в Пловдив съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков по мотив тиражираните информации за имената на министрите в бъдещия кабинет. Петков бе в Пловдив, където взе присъединяване в закриването на предизборната акция на кандидатпрезидентската двойка Румен Радев - Илияна Йотова.  

" Много е значимо единствените хора, които да могат да въздействат на българската политика, да бъдат българските жители. Ние сме тук тъкмо затова. Много е значимо да покажем, че сме в поддръжка на президента Радев и се надявам, че единствените, които ще могат да въздействат на този развой, да са гласоподавателите в неделя ",   разяснява той напрежението сред България и Турция от последните дни. 

" Наистина не приказваме за имена.   Най-важното е да се обединим към политики. Всички договаряния ще се излъчват онлайн в интернет. Имената ще бъдат обсъждани най-после. Призовавам всички да не се връзват на подправени вести. Докато не излязат имена от съдружните сътрудници, тези вести са подправени или опорки ", категоричен бе Кирил Петков. 

Малко по-късно от пресцентъра на " Продължаваме промяната " също изпратиха публична позиция по тематиката, която публикуваме без редакторска интервенция: 

" Във връзка с оповестените в разнообразни медии имена на членове на един предстоящ съдружен кабинет, „ Продължаваме Промяната “ декларира следното:

Както неведнъж към този момент декларирахме,  първа задача на идните през другата седмица и започващи от 23-ти ноември съдружни договаряния, е уточняване на политики по браншове и основаване на начален документ като основа за бъдещо съдружно съглашение. Никакви имена на министри, както и никакви оферти от другите съдружни сътрудници не са постъпвали. Това ще стане едвам откакто бъдат основани общите цели и политики по браншове.  Едва тогава ще бъдат търсени и най-компетентните, най-квалифицираните и най-подходящите хора, които да поемат отговорност за реализирането на тези политики.

В същото време подсещаме, че условието за поддръжка на политиката за нулева корупция е и ще остане водещо при избора на фрагментите, както и че спазването на тази политика ще бъде неотменимо обвързване на идващите министри.  В оставащите дни до края на седмицата, управлението на „ Продължаваме Промяната “ е напълно съсредоточено върху втория тур на президентските избори, като преглеждаме успеха на президента Радев като належащо изискване за по-нататъшните същински политически промени в страната. 

Днес Кирил Петков и Асен Василев съпровождат президента Радев при закриването на неговата акция в Пловдив, а всички деятели и съидейници на обединението работят интензивно за тази победа ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР