Никакви джапанки или мохито. Заради разногласия в управляващата коалиция силният

...
Никакви джапанки или мохито. Заради разногласия в управляващата коалиция силният
Коментари Харесай

Без джапанки и мохито - Салвини работи за рейтинга си това лято

Никакви джапанки или мохито. Заради различия в ръководещата коалиция мощният човек в италианското държавно управление, вицепремиерът Матео Салвини, пропусна началото на обиколка на плажове южно от Рим, която смяташе да стартира през вчерашния ден, с цел да увеличи рейтинга си.

Лидерът на крайнодясната " Лига ", който към този момент се радва на висока известност, трябваше да стартира през вчерашния ден в Анцио и Сабаудия обиколка на плажовете в седем крайбрежни региона, която да приключи на остров Сицилия. Той обаче анулира първите си две визити.

Матео Салвини реши да остане в Рим и да се срещне с премиера Джузепе Конте, което породи спекулации в италианските медии, че е допустимо да се разпадне обединението му с антисистемното " Движение 5 звезди " на Луиджи ди Майо.

Салвини резервира плануваната за нощес среща с локални поданици в градчето Сабаудия, издигнато при ръководството на Бенито Мусолини, който наредил да се пресушат близките блата, с цел да се сътвори морски курорт. " Няма да изрека и една неприятна дума за Ди Майо или Конте,

само че през последните месеци нещо се пречупи ",

сподели той пред присъстващите. " Не съм човек на половинчатите ограничения - или нещата се вършат напълно и бързо, или няма просто да си седнал съм в креслото да го стоплям ", предизвести той, като въпреки всичко изключи промени в кабинета и не направи никакво значимо известие.

Салвини само посочи, че в понеделник ще се върне в Рим за " няколко диалога ", и показа, че сънят му е нарушен. Обиколката на плажове на италианския вътрешен министър бе избрана от италианското издание на " Хъфингтън пост " като " пропагандно силово осъществяване " и даже като " самообявена предизборна акция, като че ли за предизвикателство на предварителни парламентарни избори ".

Управляващата коалиция се клати от европейските избори, в които " Лига " реализира победа, а " 5 звезди " означи внезапен спад. Движението на Луиджи ди Майо се показа безапелационно на миналогодишните парламентарни избори, които го докараха на власт дружно с " Лига ", само че от този момент губи позиции. Вчера придвижването на Луиджи ди Майо, другия италиански вицепремиер, претърпя смущаващо проваляне, когато италианският Сенат одобри две оферти на лявата съпротива за градежа на високоскоростната железопътна линия Лион - Торино с поддръжката на " Лига ".

Внесеното от " Движение 5 звезди " предложение да се отхвърли френско-италианският план бе отхвърлено с огромно болшинство. На въпрос в понеделник за възможни предварителни избори Матео Салвини, чиято партия

получава сред 36 и 38 % поддръжка в допитванията,

само че се стреми към 40, отвърна: " Скоро ще забележим, може би преди септември. " Решението му да анулира срещи с локални поданици в Сабаудия и Анцио изненада поддръжниците му, които са привикнали да го виждат да парадира гол до кръста по плажове или селски тържества и да приема присъединяване в селфита.

" Щеше ми се да се фотографирам с него ", сподели 12-годишната Перла Гарция, която през вчерашния ден го чакаше на плажа на Анцио с баба си, която му е категоричен покровител. 72-годишният Джанфранко Червази обаче не криеше задоволството си и назова вицепремиера и обкръжението му " рискови хора ". Миналата седмица Салвини прекара толкоз доста време в курорта Милано Маритима на Адриатическо море, че той бе кръстен " плаж Виминале " по името на вътрешното министерство. Там той беше сниман през уикенда гол до кръста с коктейл в ръка и заобиколен от танцьорки в надълбоко изрязани леопардови бански, които се кълчеха под звуците на националния химн, предизвиквайки гнева на военните.

Няколко дни преди този момент името му се появи на първа страница на в. " Република ", който разгласява фотоси на 15-годишния му наследник Федерико, яхнал джет на националната полиция. След като призна, че " е позволил неточност ", Салвини жигосах журналиста и го упрекна, че " обича да снима момченца ". Левицата не пропусна да съпостави Матео Салвини с някогашния италиански министър председател Алдо Моро, който пък посещаваше плажовете по костюм и вратовръзка. " Че за какво да се крие зад риза и вратовръзка? Разхождането по бански отразява какъв е в действителност - напълно съответен ", сподели 54-годишната стопанка Розита Полако на плажа на Анцио. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР