Никакъв шанс няма парламентът да промени Изборния кодекс и да

...
Никакъв шанс няма парламентът да промени Изборния кодекс и да
Коментари Харесай

Антоанета Цонева: Управляващите се страхуват от вот извън България, който не може да бъде калкулиран в техните сметки

Никакъв късмет няма Народното събрание да промени Изборния кодекс и да улесни сънародниците ни в чужбина да гласоподават.
Това съобщи в предаването специалистът по ръководство на изборния развой към политическата групировка " Демократична България ", Антоанета Цонева.
" До момента ние не видяхме никакви старания от страна на Народното събрание в тази посока. Имаше опция да се направи доста по тематиката като да вземем за пример да се прегледат предложенията за пощенско гласоподаване, които ние дадохме ", сподели Цонева. Според нея няма по какъв начин да чакаме от Народното събрание в 12 без 5 да предприеме нещо в тази посока. " Вие знаете какъв брой отчетлива е волята и желанието на хората зад граница да гласоподават. Самите данни от уеб страницата на ЦИК за броя на подадените заявки са безусловно показателни за исторически пик в подаването на такива заявки и интереса към изборния развой ", означи Антоанета Цонева.
Изборният специалист е на мнение, че продължава да се употребява реториката, че в случай че в Турция бъдат разкрити повече от 35 секции, ние ще бъдем надали не залети от този избор. " Аз съм се срещала с изселнически организации в Турция и знам тяхното мнение. Те по-скоро считат, че влючително в редиците на Движение за права и свободи, има боязън да не идва свободен, а не следен избор за партията ", разяснява Цонева.
" Единственият претекст е страхът. Управляващите са научили тази електорална математика, конфигурирана в секционните изборни комисии, въз основата на исторически данни по какъв начин се гласоподава в тях. Управляващите се опасяват от това да не пристигна избор отвън България, който по никакъв метод не може да бъде калкулиран в техните сметки ", означи още Антоанета Цонева.
Целия диалог с изборния специалист гледайте по-късно във видеото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР