Никакъв отговор не е дошъл от Газпром на поканата на

...
Никакъв отговор не е дошъл от Газпром на поканата на
Коментари Харесай

Газпром мълчи след молбите на служебното правителство

Никакъв отговор не е пристигнал от " Газпром " на поканата на служебния кабинет да се възобновят договарянията по контракта ни, който изтича в края на годината. 

Служебният енергиен министър Росен Христов чакаше отговор в петък или най-късно в понеделник, само че подобен не е пристигнал.

Вчера не е бил получен отговор от „ Газпром “ за договаряния да доставките на газ по контракта, който изтича в края на годината. Това оповестиха от Министерството на енергетиката, представени от „ 24 часа “.

В понеделник изтече крайният период, разгласен от служебния енергиен министър Росен Христов, в който той очакваше отговор от руснаците.

„ Активен диалог с „ Газпром ” към момента няма, само че служебното държавно управление е изпратило информация, че има подготвеност за обновяване на договарянията “, изясни в петък Христов. Тогава той разясни, че отговор от съветския снабдител чакат още на същия ден (26 август) или най-късно в понеделник (29 август).

„ Казахме им, че сме подготвени да обновим договарянията по контракта и че имаме оферти по редица промени, които биха го оптимизирали ”, сподели още Христов.

Сред предложенията на служебния кабинет е удължение на интервала за взимане на оставащите количества газ.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР