Никак не е сигурно, че предложението на ИТН ще бъде

...
Никак не е сигурно, че предложението на ИТН ще бъде
Коментари Харесай

Огнян Герджиков: Крехка е вероятността да има редовно правителство

Никак не е несъмнено, че предлагането на Има Такъв Народ ще бъде подкрепено и ще мине през пленарната зала. Това съобщи някогашният длъжностен министър председател проф. Огнян Герджиков пред Българска национална телевизия.

Той е оцени служебния кабинет високо с качествени хора, които свършили доста работа. Бившият длъжностен министър председател би бил благополучен, в случай че най-малко една част от служебните министри бъдат в идващ постоянен кабинет. Има съществени разлики сред Има Такъв Народ и партиите на митинга, като не се знае дали тяхното предложение ще влезе в пленарната зала, уточни Герджиков.
 Герджиков: Надявам се държавното управление да изкара най-малко година Герджиков: Надявам се държавното управление да изкара най-малко година
Твърде рано завъртяха името на Петър Илиев, въпреки всичко казано за него да беше изцяло несправедливо. Каквото било, било, той доста бърз...

Герджиков добави, че самите партии, които са подготвени да поддържат Има Такъв Народ са в незнание и не са наясно какво се случва. Начинът, по който Има Такъв Народ тръгнали проличава един метод на едноличие, а не групово решение на тези, които са тръгнали да вършат ново ръководство на страната, по мнението на някогашния длъжностен министър председател.

Той посочи, че едно държавно управление на малцинството е уязвимо и може да бъде срутено. Една постоянна настройка е, когато се застане зад болшинство и то да бъде подкрепено от коалиция. Малцинството е доста рисково занятие и не знам дали има триумф, добави Герджиков.

По думите му голяма част от препоръчаните проектоминистри са непознати, а би трябвало да има хора, които имат своя бекграунд в политиката. Има единствено едно-две познати за мен имена – Ради Найденов и Йордан Караджов, даде образец Герджиков, съгласно който юридическата специалност е подобаваща за политиката. Той познава персонално Петър Илиев, само че не знае до каква степен има основателни аргументи да бъде нападнат.

Бившият длъжностен министър председател допреди 2 дни бил оптимист, че щяло да има постоянно държавно управление, само че толкоз е нежна тази възможност, че може да се счупи. Изключително е значимо с какви хора ще бъдат обградени проектоминистрите, за бъдат сполучливи или да не бъдат сполучливи, уточни Герджиков.

Той не вижда в проектоминистрите да има специалисти. Герджиков уточни, че 99.9% третият мандат отива в Българска социалистическа партия, в случай че Има Такъв Народ не създадат кабинет. Ролята на президента излязла на напред във времето с ролята на служебния кабинет, с което добил повече лостове за ръководство, означи Герджиков. Той е на мнение, че не отиваме към президентска република и било немислимо да се приказва.
 Проф. Огнян Герджиков: Слави Трифонов реди всичко и прилича Борисов Проф. Огнян Герджиков: Слави Трифонов реди всичко и прилича Борисов
" Слави Трифонов реди всичко, той не търпи непознато мнение и прилича профила на Бойко Борисов ". Това съобщи някогашният длъжностен министър председател проф...

Герджиков акцентира, че ГЕРБ ще бъдат държавни отвън властта, към момента са мощни, само че нямат съдружници. За положително или за неприятно ерата „ ГЕРБ “ си отива, отсече той.

Според него съветниците в политиката са по-важни от всичко. Герджиков не знае кой реди кабинета на Слави Трифонов, тъй като били неща от кухнята на партията. Слави Трифонов си наподобява с Бойко Борисов, един типаж са, оцени Герджиков. Той би бил доста сюрпризиран, в случай че Слави Трифонов се кандидатира за президент.

Бившият длъжностен министър председател малко имал опцията да огледа какво става в Народното събрание и няма директни усещания от новото Народно заседание. Той има възприятието, че 46-о Народно заседание е малко по-култивиран за разлика от предходните.

Прочетете още по тематиката:

 Проф. Огнян Герджиков: Ерата на ГЕРБ за положително или за зло завърши Проф. Огнян Герджиков: Ерата на ГЕРБ за положително или за зло завърши
" Резултатът от изборите не е особена изненада, тъй като не се разграничава съществено от това, което беше преди три месеца. Истината е, че е...

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР