Никъде в българското законодателство не е предвидено наблюдаващите прокурори да

...
Никъде в българското законодателство не е предвидено наблюдаващите прокурори да
Коментари Харесай

Прокуратурата не била длъжна да държи в течение МВР

Никъде в българското законодателство не е планувано наблюдаващите прокурори да уведомяват за подхванатите дейности органите на Министерство на вътрешните работи, още по-малко, вътрешния министър, който няма подготвеност по осъществяването на процесуални дейности. Това се декларира в позиция на прокуратурата , разпратена до медиите, малко откакто лист с 116 осъществени и импортирани за разглеждане инспекции на Министерство на вътрешните работи и ГДНП.

Прокуратурата няма да разяснява изброените в така наречен " информация с данни ", по огромна част от които текат дейни дейности по следствието, назначени са голям брой експертизи и други процесуални дейности.

От прокуратурата припомнят и какви са нейните пълномощия , базирайки се на Конституцията, Закона за правосъдната власт и Наказателно-процесуален кодекс - прокурорът да упражнява надзор за законосъобразното протичане на следствието, управлява го за привличане към наказателна отговорност на лица, дава инструкции на проверяващите органи, които имат наложителен темперамент. В осъществяване на своите пълномощия прокурорът взема решение за формиране на наказателно произвеждане на база вътрешно разбиране и преценка с оглед събраните доказателства за осъществено незаконно действие.
 Дела „ на трупчета “ няма – спецпрокурори желаят Лена Бориславова да се изрича умело
Дела „ на трупчета “ няма – спецпрокурори желаят Лена Бориславова да се изрича умело

Това заричане спецпрокуратурата намира за несъобразяване с правилото на разделянето на управляващите

Във връзка с изложеното от пресслужбата на вътрешното министерство и цитирането на съответни досъдебни производства следва да отбележим, че информация по съответни наказателни производства може да бъде предоставяна на българската общност едвам след приемане на позволение от съответните наблюдаващи прокурори по реда на член 198 от Наказателно-процесуален кодекс, декларират от държавното обвиняване.

Спрямо вътрешния министър Бойко Раков от прокуратурата припомнят тази заран, че според член 15 от Закона за Министерство на вътрешните работи, активността по следствие на закононарушения се реализира от полицейски органи според открития ред в Наказателно-процесуален кодекс и без намесата на политическото управление на Министерството на вътрешните работи , каквато процедура се вижда в последните месеци.

Според прокуратурата публикуването на този лист от страна на Министерство на вътрешните работи е " следващата едностранна офанзива от страна на изпълнителната против правосъдната власт. Прокуратурата няма да разреши да бъде въвлечена в неконструктивен " разговор ", който погазва конституционно заложения принцип за разделяне на управляващите. Против интереса на българските жители е прокуратурата да схване метода, налаган от лица, краткотрайно ръководещи институции на изпълнителната власт, за нарушение устоите на правовата страна. "
 Бойко Рашков: Ще проверяваме, ще споделяме и ще чакаме прокуратурата
Бойко Рашков: Ще проверяваме, ще споделяме и ще чакаме прокуратурата

За никого не е загадка, че ГЕРБ имат информатори в Министерство на вътрешните работи

Също по този начин от прокуратурата твърдят, че е недопустимо обособени представители на изпълнителната власт да изземват пълномощия като непозволено целят увещание на обществото в правилността на дейностите им, във виновността на обособени жители и субекти, без даже част от тях все още да са привлечени към наказателна отговорност. Също по този начин и считат, че това е нарушение на презумпцията за невиновност и редовно нарушение с изказвания на Европейската спогодба за отбрана правата на индивида.

Прокуратурата на Република България за следващ път декларира, че единственият й " зложелател " е престъпността и показва готовността си за интензивно съдействие с всички държавни институции в границите на своите конституционно регламентирани пълномощия в интерес единствено и само на българските жители.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР