Никъде прогресът на Полша не е толкова очевиден, колкото в

...
Никъде прогресът на Полша не е толкова очевиден, колкото в
Коментари Харесай

Източноевропейската столица, която е рай за инвесторите

Никъде напредъкът на Полша не е толкоз явен, колкото в столицата Варшава. Разположена в сърцето на Европа, полската столица е способна да се конкурира с най-хубавите градове на континента за привличане на вложители.

Гостоприемна за бизнеса, разполагаща с над 5 млн. кв. м офис площи , тя се утвърди като прелъстителен център за вложения и живот. През последните години даже градският пейзаж се промени радикално - сивите панелни блокове последователно бяха изместени от модерни небостъргачи .

Полската компания за недвижими парцели Echo investment вижда Варшава като съвременен град в развой на развиване . В момента компанията трансформира една остаряла пивоварна в съвременен градски квартал, който включва както офиси, по този начин и жилищни парцели.

" Вече не строим здания, а сътворяваме дестинации ; това се случва в целия полски бранш на недвижимите парцели, а ние би трябвало да сме конкурентни ", показва Миколай Мартюска, ръководещ шеф във компанията, който дава отговор за вложенията.

Когато става въпрос за вложения, Варшава разполага с всичко належащо . " Основите са тук, макроикономиката е тук, финансовите фактори са тук. Няма друго място в Европа, където толкоз доста неща се случват по едно и също време ", отбелязва той.

С взор към небето

В момента се строят повече от 750 000 кв. м офис площи . Половината от тях са в небостъргачите. Въпреки доста по-малкия брой огромни лизингови контракти, 2016 година беше постоянна година за лизинговия пазар на Варшава.

Словашката стоителна компания HB Reavis избра мотото " небето е границата ", когато стартира да строи 310-метровия небостъргач Varso Tower . Когато бъде приключена през 2020 година, това ще бъде най-високата постройка в Европейския съюз .

" Строим, тъй като виждаме, че има търсене. Строим, тъй като има капацитет в града като подобен. Използваме локални и интернационалните архитекти , с цел да имаме друг взор върху плана ", споделя Станислав Фрнка, изпълнителен шеф на компанията за Полша.

Възходът на полската столица не остана неусетен от водещите международни марки. Канадската компания за недвижими парцели Colliers International, работеща във Варшава от 1997 година, счита, че градът е станал по-привлекателен както за съществуващите компании, по този начин и за новодошлите .

" Съществуващите компании, които преди доста години са решили да реалокират активността си тук, порастват и се усещат доста удобно и желаят да наемат повече хора . Виждаме капацитет за привличане на нови вложители, нови компании , които в никакъв случай не са били в Полша, в действителност след Brexit ", изяснява ръководещият сътрудник на Colliers в Полша Моника Райска-Волинска.

Успешен бизнес с качествени фрагменти

Да имаш толкоз огромно количество офис площи в града постоянно е добра вест за пазара на труда. Срещането на подобаващите гении с подобаващите компании е основно, в случай че капиталовите планове желаят да наберат по-голяма скорост.

Полският пазар на труда остава деен. През септември тази година безработицата е единствено 2.3% , съгласно статистическата работа на Варшава. Качеството на локалните фрагменти е доста положително - 40% от жителите на града приказват британски , а съвсем 20% приказват най-малко 2 непознати езика .

Международната компания за асортимент на личен състав Michael Page отваря офис в полската столица през 2005 година Тя се концентрира върху бранша на банковите и финансовите услуги, ИТ, продажбите и маркетинга. Интервюира към 18 000 претенденти годишно .

" Тук ще откриете добра композиция сред достъпа до гении, достъпа до офис площи и общите разноски . Талантите във Варшава са доста огромни и разнородни ", регистрира ръководещият шеф на компанията в Полша Яник Куланж.

Полската столица е мощно привлекателна за интернационалните вложители. Най-голямата американска банка - JPMorgan Chase ще открие нови офиси в града и счита да наеме 3000 души .

Приносът на локалните управляващи

Но градът не лежи на остарели лаври. Местната власт работи интензивно за привличането на огромен бизнес . Заместник-кметът Михал Олшевски дава отговор за развиването на сходни начинания.

Оценена като шестият най-сигурен град в Европа , полската столица е известна със своя динамичен темперамент и бърза промяна, което притегля задграничните компании.

" Това се дължи най-много на качеството на живот и доста положителната връзка сред цената и достъпността на услугите ", отбелязва Олшевски.

" Варшава може да предложи доста повече от доста други градове: достъп до зеленина ; достъп до свободно време , което е доста привлекателно, и несъмнено качеството на тукашните работни места . Това е един от детайлите, който е от решаващо значение за доста вложители ", изяснява зам.-кметът.

" След 10 години ще имаме същия темперамент, какъвто имаме в този момент. Характерът на град с баланс сред природата, свободното време, положителното качество на стопанската система и положителната досегаемост от чужбина ", сигурен е той.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР