Никъде няма измъкване от мръсния въздух - дори и в

...
Никъде няма измъкване от мръсния въздух - дори и в
Коментари Харесай

Как да се избавим от алергиите и да дишаме по-чист въздух у дома

Никъде няма изплъзване от мръсния въздух - даже и в дома ви. Понякога това, което скапва живота ни, е отвън надзор. В града има доста остарели здания, инфектирани с плесен и мухъл. ВиК системата може да е остаряла, складовете да са прашни, а съседите да изхвърлят отпадък под прозорците. Алергените също съставляват заплаха за здравето: амброзия, плесени и спори, прахови акари, които се усещат удобно в топли жилища. 

Въздухът в жилището в действителност ли е по -лош, в сравнение с на открито?

Вътрешният въздух е приблизително пет пъти по-мръсен и 10 пъти по-токсичен от външния. Нещо повече, точно в пространствата множеството хора прекарват до 90% от времето си..

Застоялият въздух съдържа огромен брой микроорганизми - в това число тези, които евентуално могат да навредят на човешкото здраве. Основният източник на микроби е самият човек. 

Как да създадем въздуха в жилището си по-чист?

В битката за чист въздух е належащо да се избират способи според от обстановката и типа на замърсяването. Aко апартаментът vi се намира наоколо до огромна автомагистрала или огромна фабрика, инсталирайте филтър на вентилационния вентил и не отваряйте прозорци за вентилация в стаята. 

Боите, лаковете, лепилата постоянно отделят бензол, толуен, ксилол и други летливи органични съединения. ПДЧ, някои типове пластмаса и пяна в индустриалния развой са наситени с канцерогенния формалдехид. В същото време няма еднопосочно рискови и недвусмислено безвредни типове бои и лакове и лепило - това зависи от състава на съответен артикул. Вредни субстанции могат да участват, само че в допустима за хората централизация и да не предизвикват щета, по тази причина при избора би трябвало да обърнете внимание на интернационалните екомаркировки. 

В случай на замърсяване на въздуха, най-ефективно ще бъде потреблението на кварцови лампи (има дребни домашни модели) и вентилация. Това е изключително правилно, в случай че някой е бил болен в жилището за дълго време. Ако въздухът е нечист със спори на плесен, е належащо да се откри източникът му и на първо място да се отървете от плесен. 

Редовно проветрявайте жилището: въглеродният диоксид, обособен при издишване, е 1,5 пъти по -тежък от атмосферния въздух и се натрупва в непроветрено помещение. И се пробвайте да прекарате допустимо най-вече време измежду природата: точно екофлората основава най -благоприятната дишаща примес за хората, с която градската среда не може да се похвали.

В допълнение към пречистването, въздухът би трябвало да бъде кондензиран с влага: тогава нездравословните частици ще се утаят на пода, а не да се вдишват; Освен това естествените равнища на влага са потребни за дихателните пътища и положението на кожата. Най -технологичните помощници тук са ултразвукови овлажнители. Обикновено те са оборудвани с вграден хидростат и са в положение автоматизирано да поддържат необятен диапазон на мокрота (20 до 90%). Когато купувате овлажнител от всевъзможен вид, несъмнено би трябвало да попитате за каква повърхност от стаята е предопределен.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР