Ник Прайс, ръководител на отдела за специална престъпност и борба

...
Ник Прайс, ръководител на отдела за специална престъпност и борба
Коментари Харесай

Британската прокуратура повдигна обвинение на петимата българи, задържани за шпионаж в полза на Русия

Ник Прайс, началник на отдела за специфична престъпност и битка с тероризма на CPS, сподели: „ CPS позволи обвиняване в скрит план за осъществяване на шпионаж против трима мъже и две дами, обвинени в шпионаж в интерес на Русия.

Петимата български жители са арестувани в Обединеното кралство през февруари, напомня пресслужбата на Кралската държавна прокуратура по наказателни въпроси.

„ Орлин Русев, 45 година, Бизер Джамбазов, 41 година, Катрин Иванова, 31 година, Иван Стоянов, 31 година, и Ваня Габерова, 29 година, ще бъдат упрекнати в скрит план за събиране на информация, предопределена да бъде директно или индиректно потребна на зложелател за, нездравословна за сигурността и ползите на страната сред 30 август 2020 година и 8 февруари 2023 година

„ На Русев, Джамбазов и Иванова преди този момент бяха повдигнати обвинявания на 11 февруари 2023 година за владеене на подправени документи за идентичност с непозволени планове по член 4 от Закона за документите за идентичност от 2010 година

Обвиненията следват следствие от командването за битка с тероризма на столичната полиция. Наказателните производства против петте лица са дейни и всеки има право на обективен развой. Изключително значимо е да няма докладване, коментар или шерване на информация онлайн, което би могло по някакъв метод да навреди на това произвеждане.

Петимата обвинени ще се явят пред Уестминстърския магистратски съд на 26 септември.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg