Ник Кирьос заяви, че в нито един сезон до края

...
Ник Кирьос заяви, че в нито един сезон до края
Коментари Харесай

Кирьос: Надявам се да съм възстановен за United Cup


Ник Кирьос съобщи, че в нито един сезон до края на кариерата си няма да прекарва повече от 6 месеца отвън Австралия. Финалистът от Уимбълдън неведнъж е споделял, че му е доста мъчно да бъде надалеч от родината си, като точно опцията да прекарва повече време там е измежду главните фактори за напредъка в играта му този сезон. Кирьос, който ще е част от националния тим на United Cup, даде изявление за австралийското издание The Age, в което съобщи, че няма самообладание още веднъж да играе пред родна аудитория.

„ Това ще бъде доста специфичен шампионат. Ще подходя доста съществено и ще дам всичко от себе си, с цел да бъда изцяло подготвен. Надявам се да имам опция да вземам участие. Ако тялото ми го разреши и съумея да проведа добра подготовка, сигурно ще бъда на шампионата “- съобщи първата ракета на Австралия.

Кирьос е безапелационен, че за разлика от доста други топ играчи няма да вземе присъединяване в някой от демонстративните шампионати през декември, защото желае да прекара това време със фамилията си.

„ Няма да играя повече мачове преди Коледа. Не желая да жертвам тази рядка опция да прекарам време със фамилията си. Искам да съм покрай фамилията си и най-много до майка ми, която има здравословни проблеми, както и да прекарам допустимо най-вече време вкъщи, в Сидни, дружно с приятелката ми “.

„ Не желая да извозвам прекалено много време в пътувания по света и да оставям фамилията си на назад във времето за дълъг интервал от време. Пет или шест месеца на път в годината са ми повече от задоволително “ – сподели международният №22.

Освен Кирьос, в състава на Австралия за United Cup са още Алекс Де Минор, Джейсън Къблър, Джон Пиърс, Айла Томлянович, Зоуи Хайвс, Медисън Инглис и Саманта Стоусър. Австралийците са в ситуираната в Сидни група D дружно с отборите на Испания и Англия. С голям интерес се чака евентуалния конфликт сред Кирьос и Рафаел Надал, които трябваше да се изправят един против различен на полуфинала на Уимбълдън, само че Матадора бе заставен да се отдръпна от шампионата поради травма.

Самият Кирьос също се сблъсква с физически проблеми. Австралиецът завърши сезона си след трагичната победа над Камил Майжак на ATP 500 шампионата в Токио, защото травма в коляното не му разреши да излезе на корта за четвъртфинала против бъдещия първенец Тейлър Фриц.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР