Ник Кирьос заяви, че след Уимбълдън е започнал да изпитва

...
Ник Кирьос заяви, че след Уимбълдън е започнал да изпитва
Коментари Харесай

Кирьос: Започнах да уважавам „Голямата тройка“ още повече


Ник Кирьос съобщи, че след Уимбълдън е почнал да изпитва още по-голямо почитание към Рафаел Надал, Роджър Федерер и Новак Джокович. Австралиецът доближи до финала на Шампионата, който бе и негов първи на Големия шлем, само че отстъпи пред Джокович, който подвигна четвъртия си следващ трофей в шампионата.

На конференцията преди първия си мач на ATP 250 конкуренцията в Атланта международният №47 разкри, че си е дал сметка какъв необикновен героизъм е да бъде поддържано пдобно равнище в продължение на толкоз доста години.

„Случилото се на Уимбълдън беше откачено. След финала към момента не можех да осъзная изцяло какво съм постигнал. Измина към седмица, преди в действителност да си дам сметка какво значи това, че съм играл край на Уимбълдън против Новак Джокович. Малко съм печален поради метода, по който завърши всичко, само че все пак преживяването бе необикновено. Седмиците след шампионата бяха откачени и по тази причина отидох на къса отмора на Бахамите, с цел да мога да си умря и да се възстановя за шампионатите на хард в Северна Америка, защото те също са доста значими за мен“ – разяснява Кирьос.

Австралиецът разяснява и една много забавна част от конференцията си след финала на Уимбълдън – че възможното продобиване на купата щеше да навреди съществено на мотивацията му.

„Всеки тенисист мечтае да завоюва Уимбълдън. Ако направя равносметка на кариерата си, евентуално доста хора, в това число и аз, бихме споделили, че шансът ми да печеля купа от Големия шлем е отминал. Уимбълдън е най-големият шампионат в тениса. Говорил съм с екипа ми за това и им споделих напълно същото: че в случай че печеля купата там, по-късно ще ми е доста мъчно да се стимулирам, с цел да се разпределям до дъно. Щях да имам възприятието, че нямам какво повече да потвърждавам на който и да е. Сега обаче обстановката не е тъкмо такава. Фактът, че останах на крачка от купата, от една страна е разочароващ, само че въпреки това демонстрирах, че мога да надвивам най-хубавите и в този момент съм стимулиран да реализира огромни неща“.

Роденият в Канбера тенисист показа, че преживяването да играе на край на шампионат от Големия шлем го е предиздвикало да стартира да почита доста повече представителите на „Голямата тройка“, които са спечелили общо 63 „мейджър“ трофея.

„От психическа позиция би трябвало да си същински звяр, с цел да спечелиш край на Големия шлем. След шампионата в Лондон започнах да изпитвам още по-голямо почитание към Федерер, Надал и Джокович. Когато се изправих против Ноле на финала бях по-свеж физически, защото играх мач по-малко. През целия шампионат обаче той нито един път не се тормози, въпреки неведнъж да бе подложен в сложни обстановки. Макар към момента да не съм на тяхното равнище, мисля, че този сезон означих сериозен напредък в това отношение. Спечелването на купата на двойки на Australian Open дружно с Кокинакис ми даде огромна доза убеденост и ме накара да имам вяра в себе си още повече“ – сподели Кирьос.

Тази вечер австралиецът ще стартира присъединяване си в Атланта с мач против международния №88 Петер Гойовчик. Той взе участие и в шампионата на двойки, където двамата с Танаси Кокинакис започнаха с победа над Никола Маю и Едуар Роже-Васлен (7-6, 6-3). Още по-интересното в тази ситуация е, че Кирьос и Кокинакис биха могли да се изправят един против различен на осминафинала на сингъл.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР