Ник Кирьос заяви, че е много горд от играта, която

...
Ник Кирьос заяви, че е много горд от играта, която
Коментари Харесай

Кирьос: Напускам Australian Open с високо вдигната глава


Ник Кирьос съобщи, че е доста горделив от играта, която сподели в днешния дуел против Даниил Медведев. Австралиецът претърпя проваляне, само че все пак на конференцията след мача се концентрира върху позитивните страни от представянето си и показа, че сега няма никакви проекти или упования за оставащата част от сезона.

„Невероятно горделив съм от днешното си показване. Предвид всички проблеми, които имах през последните няколко месеца, се гордея от метода, по който съумях да играя на Australian Open. Дадох всичко от себе си и напущам шампионата с високо вдигната глава. Играх добре. Той е главният любимец за купата, тъй че не мисля, че би трябвало да съм неудовлетворен от нещо“ – разяснява международният №115.

Кирьос изрази удовлетворение от обстоятелството, че е кадърен да показва сходно равнище с толкоз малко игрова процедура. Australian Open бе първият му шампионат от септември насам, когато бе част от тима на света на Laver Cup.

„Независимо какъв брой малко съм играл или упражнявал, постоянно ще бъда подготвен за мачове като този. Изобщо не се тормозя от такива конфликти. Естествено, не съм щчастлив, че трябваше да играя против Медведев още във втори кръг, защото това е резултат от влошения ми ранкинг. Мисля, че сега съм кадърен да победя 95% от играчите в тура. Днес се борих и направих положително шоу, само че изгубих. Ситуацията е такава, каквато е. В момента въобще не върша проекти за идващите турнири“ – добави някогашната първа ракета на Австралия.

Роденият в Канбера тенисист е уверен, че към момента може да играе на най-високо равнище, въпреки при започване на този сезон да се срина до 115-о място в международната класация. „Хората могат да се съмняват в мен колкото желаят, само че знаят, че постоянно ще съм на равнище за такива мачове. Затова почитателите ме посрещат по този метод, а продадените билети и телевизионните рейтинги са такива, каквито са. Фактите са красноречиви. Атмосферата през днешния ден беше невероятна. Няма по какъв начин да е другояче, откакто най-атрактивният състезател в света играе пред родна аудитория на Rod Laver Arena в шампионат от Големия шлем“.

„Не одобрявам сходни моменти за даденост. Като дете непрекъснато гледах мачове на този корт и мечтаех един ден аз да съм на него и да развличам милиони хора. Тази фантазия стана реалносто. Това бе един от най-специалните моменти в кариерата ми“ – приключи Кирьос.

Феновете на колоритния австралиец ще могат да го видят още веднъж на корта напълно скоро. Той е декларирал присъединяване на ATP 250 шампионата в Далас, който ще се организира от 7 до 13 февруари. В листата с участници е и Григор Димитров.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР