Ник Кирьос за трета поредна година взе решение да пропусне

...
Ник Кирьос за трета поредна година взе решение да пропусне
Коментари Харесай

В сблъсък на лошите момчета: Кирьос обърна Басилашвили и е 1/4-финалист в Щутгарт!

Ник Кирьос за трета поредна година взе решение да пропусне сезона на клей, и бе отвън Тура в продължение на повече от два месеца. Това обаче пи никакъв метод не се отразява на резултатите му през актуалната седмица на АТР 250 шампионата в Щутгарт, където през днешния ден записа втори следващ триумф и се класира за четвъртфиналната фаза. През днешния ден той съумя да пречупи съпротивата на петия подложен в схемата Николоз Басилашвили и реализирайки поврат, затвори дуела в своя изгода за крайното 6:7(4) 6:4 6:3. В борба за място на полуфиналите " неприятното момче на тениса " ще се изправи против Мартон Фучович, който по-рано отстрани Хуберт Хуркач.

Австралиецът се нуждаеше от известно време, с цел да навлезе в темп, което докара до заплаха от пробив още в откриващия му сервис гейм. Тя обаче бе неотложно отразена и напълно скоро мачът бе вкаран в предстоящото си русло, а точно къси разигравания, протичащи под контрола на сервиращия. Подавайки за оставане в сета при 5:6, грузинецът бе подложен под съществено напрежение, защото му се наложи да избавя два сетбол, само че точно тези моменти той не се поколеба да заеме офанзивна позиция и да провокира пропуски на противника, с цел да си обезпечи изиграването на тайбрек. Там късен минипробив в интерес на международния №26 наклони везните в негова изгода и спечелвайки 5 от последните 7 точки в частта, Басилашвили откри сметката си в общия резултат.

Кирьос продължи да бъде нападателен при посрещане при започване на втората част, където осъществя пробив още в първия вероятен миг. В ответното си подаване той изостана с 0:30, само че тогава последва вцепеняващ форхенд уинър от негова страна, който внесе голяма доза подтик в дейностите на 78-ия в света. От този миг до края на частта Ник загуби едвам една точка на личен сервис и не след дълго вкара срещата в трети съдбоносен сет.

Там резултатът се развиваше изцяло равностойно, преди канберецът още веднъж да повиши равнището си и в същото време да се възползва от неубедителните изяви на съперника, с цел да реализира пробив в седмия гейм. Това бе повратната точка в конфликта, защото Кирьос влезе във впечатляваща серия и нямаше мощ, която да го спре по пътя му към четвъртфиналите в Германия.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР