Ник Кирьос за пореден път открадна шоуто през последните месеци

...
Ник Кирьос за пореден път открадна шоуто през последните месеци
Коментари Харесай

Кирьос след успеха над Медведев: Още 3 победи и може никога повече да не играя тенис

Ник Кирьос за следващ път открадна шоуто през последните месеци и евентуално изнесе най-силното си показване в своята тенис кариера, надделявайки над защитаващия първенец Даниил Медведев на US Open. Австралиецът се регистрира с някои отигравания, които надали различен играч би бил кадърен да направи и даде сериозна поръчка за достигането до трофея в Ню Йорк. Самият международен номер 25 не скри задоволството си от метода, по който изнесе цялата среща и показа следното в последвалата си конференция:

" Беше необикновен мач. Първият сет имаше основно значение, тъй като евентуално щеше да е невероятно да печеля, в случай че го бях изгубил. Просто през днешния ден играх по верния метод и посрещах ужасно. С напредването на дуела започнах да се развличам от ден на ден на корта и действах с голяма независимост, като в същото време съумях да разбия неговия темп от главната линия и го изкарах от удобната му зона. Даниил е защитаващият първенец, тъй че несъмнено е изпитал надалеч повече напрежение по отношение на мен, единствено че това не ме прави по-малко благополучен за личното ми показване. Показвам страховит тенис през последните месеци и надали имаше по-добро място на света, с цел да реализира сходна победа. Хората се съмняваха във опциите ми да спечелвам такива борби в Големия шлем и се гордея със себе си, защото не ми беше елементарно да се оправям с толкоз доста рецензии през годините. Абстрахирах се от събитието, че противникът ми е номер едно в света и нямаше никаква разлика сред нас. Ранкингът e без значение за мен и е просто едно число. Награждават се хората, които играят най-вече, а не тези в най-хубава форма.

Опитвам се да употребявам всяка една подготвителна сесия и да се храня по верния метод, до момента в който преди евентуално щях да излизам на открито всяка вечер. Хубаво е, че мога да покажа същинския си гений на Ню Йорк, тъй като до момента нямах доста хубави мемоари от този шампионат. Не желаех да чествам прекомерно бурно след успеха, имайки поради по какъв начин това беше едвам мач от осминафиналите. Тепърва навлизаме в решителния стадий от конкуренцията, а и Медведев евентуално ще ме надиграе в множеството случаи, в случай че се срещнем 9 или 10 пъти. Досега в никакъв случай не бях побеждавал на " Артър Аш ", единствено че към този момент мога да се похваля с два триумфа над първокласни съперници. Тук има доста звезди в трибуните и просто желаех да им покажа по какъв начин съм кадърен да се оправя с напрежението и да побеждавам в най-важните вероятни конфликти. Опитвам се на подведа околните си хора и работя в действителност крепко. Мотивацията ми е в най-връхната си точка. Не знам дали нещата щяха да заставам по този начин, в случай че бях спечелил купа от Шлема. Сега евентуално ми остават още три дуела и по-късно може въобще в никакъв случай повече да не играя тенис " - приключи с усмивка Кирьос.

Източник: Eurosport

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР