Ник Кирьос винаги е изразявал презрението си към червените кортове,

...
Ник Кирьос винаги е изразявал презрението си към червените кортове,
Коментари Харесай

Сезонът на клей за Кирьос приключи: Опелка наниза 21 аса и е финалист в Хюстън!

Ник Кирьос постоянно е изразявал презрението си към алените кортове, заради което през тази година взе решение да се включи единствено в един шампионат на клей, а точно този в Хюстън. Австралиецът се представяше извънредно сполучливо през седмицата и доближи до полуфиналната фаза, където обаче през днешния ден бе спрян от представителя на домакините Райли Опелка. Двубоят се разви напълно по усета на 211-сантиметровия играч, който наниза цели 21 аса и след тъкмо час и 11 минути се поздрави с крайния триумф - 6:3 7:5. В конфликта за купата международният №18 чака спечелилия от другия полуфинал сред Джон Иснър и Кристиан Гарин.

Срещата стартира изцяло равностойно с бързо извоювани геймове от сервиращите, преди да станем очевидци на фрапантен спад в равнището на игра на австралиеца, който в четвъртия гейм позволи серия от непредизвикани неточности, довели до пробив в сметката на локалния представител. Напълно съгласно упованията Опелка бе решителен от сервис линията и огромна част от началните му удари бяха невъзможни за връщане, а в случаите, когато се стигнеше до разиграване, то скоропостижно завършваше в интерес на американеца. В хода на целия сет той загуби едвам четири точки на лично подаване, с което изцяло лиши съперника си от опция за поврат, и по този начин получи преимущество в обособените елементи.

Във втория сет Кирьос стабилизира представянето си и паритетът в геймовете остана недокоснат до 2:2. Тогава обаче пропуските в играта му още веднъж зачестиха, което оказа помощ на представителя на домакините да реализира пробив за 4:3. Нямайки какво да губи, в ответния гейм австралиецът извърши няколко отлични ретура, които в композиция с примерен минаващ удар по диагонала станаха причина за мигновен рибрейк и ново тъждество. По всичко изглеждаше, че ще станем очевидци на тайбрек, само че при 5:5 Кирьос още веднъж влезе в спор със съдията на стола, което докара до наказателна точка, узаконила реализирането на късен пробив. Това изцяло пречупи желанието на международния №94 да продължи борбата и той не направи никакво изпитание в противниковото подаване, с което съобщи и мача.

A maiden clay-court final for
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР