Ник Кирьос трябваше да изживее тежки мигове на корта по

...
Ник Кирьос трябваше да изживее тежки мигове на корта по
Коментари Харесай

Кирьос преодоля собствените си демони и Бонзи, за да продължи напред на US Open

Ник Кирьос трябваше да изживее тежки мигове на корта по време на дуела си от втория кръг на US Open против Бенжамен Бонзи, тъй като 50-ият в света се бори безстрашно в хода на целия конфликт и имаше всички шансове да реализира изненада против един от основните любимци за трофея, но класата на Ник си пролича във значимите моменти и той се наложи с крайното 7:6(3) 6:4 4:6 6:4, осигурявайки си среща с локалния представител Джей Джей Уулф в третия кръг на надпреварата.

Кирьос потегли чудесно в мача, като незабавно реализира пробив, само че по този начин и не можеше да вкара първия си сервис в играта, което оказа помощ на Бонзи да реализира мълниеносен рибрейк. Оттам насетне играта протичаше равностойно и непоставеният състезател впечатляваше със способността си да отразява мощните отигравания на любимеца. Австралиецът очевидно беше подразнен от оказаната му опозиция и непрекъснато отправяше гневни думи към своя щаб. Все отново първенецът от Вашингтон сподели по-здрави нерви в последвалия тайбрек, където неколкократно пласира неспасяеми минаващи удари и поведе в обособените сетове.

Вторият сет продължи да предлага първокачествен тенис и канберецът трябваше да работи крепко за спечелването на своите подавания. Аутсайдерът правеше всичко допустимо да обезврежда мощните страни на съперника си и извличаше съществено количество неточности от неговата ракета. Кирьос обаче можеше да разчита на вездесъщия си начален удар, с чиято помощ постоянно се измъкваше от проблематичните обстановки и осъществя пробив в десетия гейм, с цел да поведе с 2:0 в обособените елементи.

Сериозният задатък на международния номер 25 го накара да се успокои прекомерно, като виждахме по какъв начин постоянно остава неподвижен в избрани обстановки. Бонзи пък продължаваше да прелива от сила и беше подготвен да контраатакува във всеки един миг. В последна сметка по-нискоранкираният състезател се възползва от отпущането в дейностите на финалиста от Уимбълдън и реализира съдбоносен брейк при 4:4, след което съумя да запише първи сет на своята сметка, а това беше последвана от гневна дрънканица на австралиеца и подканвания към хората от екипа му да го поддържат по-дейно.

23-тият подложен не спираше да употребява нецензурни реплики и изиска дадени фенове да изоставен корта, защото усеща миризма на марихуана. Тези условия накараха съдията на стола най-сетне да даде предизвестие на екстравагантния тенисист, който се беше поддал напълно на отрицателните страсти и французинът се откъсна напред с 2:0. Изведнъж Ник откри метод да овладее страстите си и се насладихме на поредност от зашеметяващи осъществявания на канбереца, които му помогнаха да се добере скоропостижно до паритет в резултата. Стигна се до 4:4 гейма, когато Кирьос отрази три следващи брейкбола с привидно невъобразими уинъри. Това даде нужното самочувствие на любимеца, чиито импровизации оставяха без отговор непоставения играч и успеха беше завоювана от Кирьос със серия от 9 следващи точки.

Mood. |
— US Open Tennis (@usopen)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР