Ник Кирьос триумфира на тенис турнира на твърди кортове от

...
Ник Кирьос триумфира на тенис турнира на твърди кортове от
Коментари Харесай

Кирьос с втора титла от Мастърса във Вашингтон

Ник Кирьос победи на тенис шампионата на твърди кортове от сериите АТП 500 във Вашингтон, откакто надви над Йошихито Нишиока в два сета – 6-4, 6-3, за към един час и 25 минути игра.
Финалистът от Откритото състезание на Англия по тенис започва стремително и проби японеца още в първия му сервис гейм. Последва затвърждаване на брейка, а до края на частта Кирьос сервира чудесно и не даде шансове на противника за завръщане в сета. Втората част се разви по еднакъв метод – Нишиока се пропука още в първото си подаване за сета, като разликата с първия сет пристигна в края, когато австралийският му конкурент проби още един път, реализирайки третия си мачбол за купата.

Тя е втора за Кирьос във Вашингтон след тази през 2019, когато победи на край Даниил Медведев в два тайбрека – любопитното е, че това е и първи трофей за 27-годишния австралиец от този момент насам и общо седми в неговата кариера. Вицешампионът от Уимбълдън не остави подозрения в превъзходството си над японеца, който остава без купа, завършвайки срещата с 12 аса, губейки единствено три точки на първи сервис за целия дуел и спасявайки единствената точка за пробив пред Нишиока.

За двамата следва присъединяване на Мастърса в Монреал, където Кирьос стартира с аржентинеца Себастиан Баес и при триумф ще играе с поставения под номер 1 в схемата Медведев, до момента в който Нишиока играе с квалификанта Беноа Пер от Франция на старта и при победа ще се изправи против почиващия в първи кръг Феликс Оже-Алиасим.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР