Ник Кирьос се отказа след сет игра и отпадна в

...
Ник Кирьос се отказа след сет игра и отпадна в
Коментари Харесай

Кирьос обясни скандалното си поведение с вирус

Ник Кирьос се отхвърли след сет игра и отпадна в първия кръг на тенис шампионата от сериите " Мастърс " в Шанхай с награден фонд 5.925 милиона $. Австралиецът загуби след тайбрек в първия сет против американеца Стив Джонсън, а по-късно без пояснение поздрави противника и напусна корта.

По-късно Кирьос написа в Туитър, че причина за отказването му е стомашен вирус, който го повалил и му пречел да се храни през последните 24 часа.

Just a little something to explain what happened in Shanghai today....#Sorry pic.twitter.com/V85qfrbixb
— Nicholas Kyrgios (@NickKyrgios) October 10, 2017
“Хора, желая да се извиня на почитателите в Шанхай и на тези от целия свят, които са гледали по малкия екран през днешния ден. Боря се със стомашен вирус през последните 24 часа и пробвах да се приготвя, само че ми беше доста тежко на корта през днешния ден и считам, че това бе видно от първата точка. Рамото ми ме болеше на тренировката през днешния ден, което също не ми оказа помощ и щом изгубих първия сет, не бях изключително мощен, тъй като не бях ял доста в последните 24 часа. Надявам се да съм добре за мача на двойки, за който ще взема решение на следващия ден заран. Дано да поспя добре тази нощ, тъй като предходната не можах! Разочарован съм, почтено казано, тъй като желаех да продължа положителната инерция от Пекин и да завърша годината мощна. Ще направя каквото зависи от мен”, написа Кирьос в обществените мрежи.

I am not judging Kyrgios until I know the full story but this looks terrible. #SHRolexMasters pic.twitter.com/rPlapyepug
— Bryce Parker (@bryce_parker26) October 10, 2017
В мач от втория кръг Хуан Мартин дел Потро победи руснака Андрей Рубльов с 6:3, 6:4, а Алберт Рамос надигра сънародника си и седми в схемата Пабло Карено със 7:5, 7:5. Ришар Гаске също завоюва мача си от втория кръг след 3:6, 6:4, 6:3 против корееца Чун Хьон.

Първата ракета на България Григор Димитров стартира присъединяване си в Шанхай на следващия ден сутринта с мач против Райън Харисън (САЩ), който започва с триумф над участващия с " уайлд кард " Чжъ Чжан (Китай) с 6:2, 6:3.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР