Ник Кирьос разкри, че е много доволен от представянето си

...
Ник Кирьос разкри, че е много доволен от представянето си
Коментари Харесай

Кирьос: Исках да напусна корта възможно най-бързо


Ник Кирьос разкри, че е доста удовлетворен от представянето си след безапелационната победа над Алекс Де Минор. Финалистът от Уимбълдън разяснява кои спроед него са били основните фактори за триумфа му, като изненадващо съобщи, че е желал да напусне корта допустимо най-бързо. Освен това международният №37 съобщи, че обликът, който медиите са му основали, няма нищо общо с същинската му същина и изясни контраста в държанието си на корта и отвън него.

„Беше комплициран мач, защото се изправих против съотечественик и другар. В деня преди мача не се усещах по най-хубавия метод и бях леко раздразнителен. Бях убеден, че ще победя, само че в това време Алекс обича да играе против тенисисти със мощен сервис, защото е доста бърз и има превъзходен ретур. Аз обаче изпълних съвършено тактическия си проект. Много съм удовлетворен от метода, по който играх. Този резултат смъкна огромна част от напрежението, което усещах върху себе си. Мачовете сред двама австралийци постоянно са завладяващи за феновете“ – разяснява Кирьос.

Световният №37 разкри, че към момента се усеща изтощен и не е в най-хубавото си физическо положение, само че все пак е убеден, че може да стигне надалеч в Монреал.

„Чувствам се доста убеден макар насъбраната отмалялост от началото на предходната седмица досега. Ударите ми са доста положителни, а сервисът ми също е на високо равнище. Освен това съм удовлетворен от ретура си, както и от метода, по който играх от главната линия. Усещам, че актуалната ми форма кара съперниците ми да се тормозят, когато се изправят против мен, и се възползвам оптимално от това. Не се усещам толкоз пресен и деятелен, колкото бих желал, само че все пак има доста неща, които ме мотовират да не преставам да надвивам.

Кирьос разяснява и обстоятелството, че вчерашният мач бе на „Роджърс“, а не на централния корт, както бе при мача с Медведев. „Можеха да ми дадат повече време да се приготвя и да се приспособявам психически към ситуацията. Честно казано, желаех да напусна този корт допустимо най-бързо. Независимо дали щях да победя или изгубя, и в двата случая желаех да се махна от там. Почувствах голямо облекчение, когато мачът завърши и си потеглих. Бях играл на този корт единствено един път преди този момент и записах проваляне, само че все пак мисля, че се показах добре“.

Финалистът от Уимбълдън за следващ път съобщи, че не се интересува от мнението на другите, както и че оня Ник Кирьос, който почитателите и медиите виждат на корта, няма доста общо с същинската му същина.

„Не ме интересува дали на хората им харесва по какъв начин играя, по какъв начин се държа или по какъв начин се обличам. Светът е цялостен с най-различни хора, просто по този начин стоят нещата. Още от началото на кариерата ми медиите ми построиха облик по отношение на това, което върша на корта, само че то няма нищо общо с индивида, който съм в действителния живот. Това, което виждате на корта, не е нормалното ми държание. Хората, които ме познават, са изцяло наясно с това. Вярвам, че с цел да бъдеш сполучлив тенисист, би трябвало да имаш две разнообразни лица – едно на корта и едно отвън него. Няма по какъв начин непрекъснато да си благ и общителен на корта. Ако се отнасях по този начин, щях да остана доста надалеч от триумфите, които реализирах. Всеки тенисист би трябвало да бъде лакомец и да живее с убеждението, че е най-хубавият в света“.

„Много ми харесва, когато играя против Федерер или Надал и 95% от публиката поддържа тях. Може да не ви се има вяра, само че в действителност ми харесва. Медиите ми сътвориха отрицателен имидж, който обаче започнах последователно да почиствам през последните месеци и почитателите от ден на ден виждат същинския Ник Кирьос. Играя за доста хора, освен за себе си. Надявам се да вдъхновя допустимо най-вече деца да бъдат себе си, да се усещат добре в кожата си и да вършат това, което обичат. Това е огромната ми цел в момента“.

В днешния четвъртфинал Кирьос ще се изправи против Хуберт Хуркач. Мачът е първи в програмата на централния корт и ще стартира в 19:00 ч.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР