Ник Кирьос пропусна огромна възможност да се бори за първия

...
Ник Кирьос пропусна огромна възможност да се бори за първия
Коментари Харесай

Кирьос показа и двете си лица на корта, но реализира обрат срещу 124-тия в Токио

Ник Кирьос пропусна голяма опция да се бори за първия си трофей от Големия шлем, откакто в профил Даниил Медведев на осминафиналите в Ню Йорк, само че след това позволи ненадейно проваляне от Карен Хачанов. Повечето тенис почитатели допускаха, че австралиецът едва ли въобще ще играе повече шампионати до края на сезона, само че Ник за следващ път показва, че отношението му към спорта е станало в пъти по-сериозно през последните месеци и отпътува за присъединяване на ATP 500 конкуренцията в Токио. Световният номер 20 откри присъединяване си в японската столица с безапелационен успех над надарения Чун-Син Ценг, а през днешния ден осъществя поврат над поляка Камил Майхжак - 3:6 6:2 6:2. По този метод някогашният първенец се класира за четвъртфиналната фаза, където евентуално ще премери сили с Тейлър Фриц, от който напълно неотдавна позволи проваляне на Мастърса в Синсинати.

Срещата не стартира по никакъв начин добре за любимеца, който не изглеждаше в изключително въодушевление за игра и пресилваше съвсем всеки собствен удар. Полякът пък мигновено се възползва от обстановката на корта, реализирайки ранен пробив и след това не сподели никакви съмнения на личен сервис до самия завършек на откриващия сет.

Проблемите за Кирьос не стопираха дотук, тъй като той беше изправен пред точка за пробив при започване на втория сет, само че внезапно първото му подаване стартира да работи на познатите обороти и асовете бързо започнаха да се натрупат в актива на канбереца. Постепенно финалистът от Уимбълдън започваше да демонстрира нормалното си ниво и феновете можеха да се насладят на редица зрелищни осъществявания, които разрешиха на Ник да завоюва четири следващи гейма и по този начин да изравни общия резултат.

Решителната част протече с тотално превъзходство на австралиеца, чиито импровизации се получаваха с невероятна лекост, а Майхжак рядко въобще можеше да влезе в разиграване, защото Кирьос сервираше съвсем напълно. Това даваше нужното спокоствие на петия подложен да бъде нападателен, когато посреща и неговата мощност разумно взе връх над противника му, което изведе 20-тия в света до втори следващ триумф в Токио.

Kyrgios comes through in Tokyo!
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР