Ник Кирьос прави най-силния си сезон досега и след като

...
Ник Кирьос прави най-силния си сезон досега и след като
Коментари Харесай

Кирьос преди US Open: Искам просто да си отида вкъщи, изтощен съм от тениса

Ник Кирьос прави най-силния си сезон до момента и откакто доближи конфликта за купата на Уимбълдън по-рано през лятото, а по-късно завоюва трофея във Вашингтон на хард, мнозина експерти чакат от него мощно показване и на идното Открито състезание на Съединени американски щати. Жребият обаче не бе изключително благоразположен към австралиеца, защото още в първия му мач го опълчи на неговия непосредствен другар и сътрудник на двойки Танаси Кокинакис. 

По време на своята конференция преди началото на шампионата канберецът разяснява идния дуел сред двамата, като показа, че не се интересува от резултата и ще бъде удовлетворен във всеки от случаите, без значение дали завоюва, или загуби. Причината е, че вероятно проваляне би означавало за него завръщане в Австралия, каквото той мощно желае заради обстоятелството, че желае да бъде покрай своето семейство, което не е виждал от месеци.

" Никой не желае да се изправи против другар в първия кръг. Напоследък играх против доста мои другари - Алекс Де Минор в Монреал, Франсис Тиафо във Вашингтон, Джак Сок на двойки в Атланта. Това е призрачен сън за мен. Има няколко момчета, с които взаимоотношенията ми са извънредно положителни, и Танаси е един от тях. Определено ще би трябвало да намеря нужния баланс сред устрема към победа и удоволствието от прекарването. 

За мен това ще бъде просто следващият тенис мач. Независимо какъв е резултатът най-после, аз ще бъда благополучен. Ако изгубя, ще се върна у дома. Ако пък съм победя, ще печеля повече пари и ще продължа напред с късмет да реализира нов страховит резултат. В момента се случват толкоз доста неща вкъщи - брат ми стана татко, майка ми е болна. Трудно ми е да бъда надалеч от тях. Това ми тежи от ден на ден с всеки минал ден. Просто желая да се прибера у дома, само че знам, че в този момент следва значим шампионат и би трябвало да оставя тези неща настрани.

Огромна част от мен желае US Open да завърши по-бързо, с цел да мога да се върна вкъщи. Брутално е да бъдеш надалеч от фамилията си толкоз дълго време. Медиите, почитателите, тренировките, мачовете, напрежението - всичко това прави обстановката още по-трудна. Чувствам се извънредно отпаднал от всичко това ", споделя международният №26.

Nick Kyrgios in typical form: " A big part of me just wants the US Open to be over so I can go home. "
— James Gray (@jamesgraysport)

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР