Ник Кирьос показва страхотен игрови, както и физически прогрес през

...
Ник Кирьос показва страхотен игрови, както и физически прогрес през
Коментари Харесай

Край на серията: Силите напуснаха Кирьос и Хуркач му нанесе неочаквано поражение

Ник Кирьос демонстрира страховит игрови, както и физически напредък през последните няколко месеца и неслучайно завоюва цели 15 от последните си 16 дуела. Миналата седмица бе изключително натоварена за Ник, имайки поради неговите завоювани титли на сингъл и двойки във Вашингтон, за които трябваше да се раздели със сериозен енергиен ресурс. Въпреки това, то екстравагантният състезател отпътува незабавно за присъединяване на шампионата в Монреал и продължи страхотната си серия, побеждавайки самия международен номер едно Даниил Медведев във етапа на 1/16-финалите.

Днес обаче силите на канбереца очевидно бяха на изчерпване и от този факт миропомазан се оказа Хуберт Хуркач, който надигра Кирьос за повторно в хода на сезона и се класира към етапа на полуфиналите в Канада - 7:6(4) 6:7(5) 6:1. Там за него следва конфликт с един всред Феликс Оже-Алиасим и Каспър Рууд.



Австралиецът тормози съществено своите почиталите още при третата точка, откакто погледна несигурно към глезена си и след това се опитваше да ограничи придвижването си по корта. Това обаче не оказа помощ изключително на поляка, защото Кирьос успяваше единствено с един удар да обърне нещата в своя изгода и използваше ловко късите си топки, с цел да изкара противника си отвън баланс. Канберецът минаваше с лекост през личните си подавания, до момента в който международният номер 10 трябваше да пласира безупречни сервиси, с цел да избегне неприятности. Закономерно първият късмет за пробив се откри пред първенеца от Вашингтон, само че последва незабавен ас и геймовете станаха 3:2 в интерес на по-високоранкирания състезател.

Ник пък продължаваше да е прекомерно внимателен в дейностите си и искаше нещата да се случват допустимо най-бързо, като по този метод се опитваше да не утежни евентуалната си контузия. Финалистът от Уимбълдън губеше единствено към 10 секунди сред началните си удари и скоро се забърка в неприятности, но отрази брейкбол с следващата си бърза композиция. В последна сметка превъзходството на сервиращите продължи до последно и се стигна до тайбрек, в който канберецът стартира с двойна неточност, а Хуркач поддържаше задатъка си до 6:4 точки, когато пласира печеливш бекхенд ретур и по този начин си извоюва триумфа в откриващия сет.

Hubi hangs tough
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР