Ник Кирьос неведнъж е заявявал, че тревата е любимата му

...
Ник Кирьос неведнъж е заявявал, че тревата е любимата му
Коментари Харесай

Кирьос бе напът да допусне немислим обрат от №219, но започна с успех на Уимбълдън

Ник Кирьос нееднократно е заявявал, че тревата е обичаната му настилка, като неотдавна той даже се самообяви за най-хубавия тенисист на зелено. Имайки поради отличното му показване в подготвителните съревнования на трева през сезона, мнозина чакат от австралиеца мощно показване на Уимбълдън и го дефинират като една от най-големите закани за огромните имена.

В откриващия си дуел в Лондон обаче международният №40 изпита съществени усложнения против локалния представител Пол Джъб, който съумя да разгърне капацитета си и да въвлече Кирьос в петсетов трилър. Все отново австралиецът се оказа по-стабилният от двамата състезатели в решителните мигове на петия сет и съумя да избегне изненадата, затваряйки срещата за крайното 3:6 6:1 7:5 6:7(3) 7:5 след тъкмо 3 часа и 9 минути престой на корта. Така някогашният четвъртфиналист в шампионата продължава към втория кръг, където го чака конфликт с някого всред Иржи Лехечка и Филип Краинович.

Some huge winners ☄️ wins a 5-set thriller against Paul Jubb
— Wimbledon (@Wimbledon)
Дебютният сет се разви по характерен за австралиеца метод, защото той постоянно недоволстваше от публиката по трибуните и на няколко пъти влезе в пререкания със съдията на стола. Това оказа своето въздействие върху концентрацията му и след няколко непредизвикани грешки в осмия гейм, съпроводени от двойна неточност, Кирьос сдаде подаването си. От своя страна, 219-ият в света излъчваше убеденост в дейностите си и с помощта на отличния си сервис в композиция с мощен форхенд не разреши на канбереца да се снабди с нито един брейкбол в хода на частта, която скоро отиде в сметката на новобранеца.

Британецът продължи да държи самодейността при започване на втория сет, когато още веднъж се възползва от спада в играта на противника и доближи до три следващи благоприятни условия за пробив. Тогава обаче Кирьос откри помощта на началния си удар и след няколко бързи комбинации отстрани заплахата. Пропуснатите шансове като че ли повлияха на увереността на младока, който в ответното си подаване позволи серия от непредизвикани грешки, довели до първи пробив в актива на австралиеца за 3:1. С придвижване на времето Ник съумя да откри своя темп и в същото време сведе пропуските си до най-малко, което му оказа помощ да запише пет следващи гейма на своята сметка и да изравни обособените елементи.

Местният представител се съвзе при започване на третия сет и срещата още веднъж закупи равносилен темперамент. В идващите минути видяхме най-високото равнище на сервиране за двамата играчи, откогато мачът бе почнал и посрещачите нямаха никакви шансове. Стигна се до 5:5 гейма, когато любимецът предприе няколко по-рисковани ретура и тази тактичност се отплати, тъй като Джъб се оказа оптимално усложнен, а скоро австралиецът имаше задатък от 2:1 елементи.

В четвъртия сет картината на корта по никакъв метод не се промени и разиграванията рядко надвишаваха повече от пет удара. Състезателите се опитваха да поемат самодейността незабавно след сервиса и бяха изцяло безкомпромисни в опитите си за уинъри. В последна сметка се стигна до тайбрек, където Кирьос позволи един от присъщите си спадове в концентрацията и имахме паритет в общия резултат.

Решителната част накара някогашният четвъртфиналист да извади на показ най-хубавото си лице и виждахме по какъв начин Ник се раздава на най-много във всяко едно свое отиграване. Световният номер 40 гонеше даже привидно невъзможни топки, до момента в който неговият противник несъмнено не устоя на нервното напрежение и закономерно се пропука, инакасирайки пробив. Канберецът с лекост усили преднината си до 5:2 в своя изгода, само че позволи съмнения при затварянето на мача и равенството беше възобновено за 5:5. Все отново по-големият опит на Кирьос взе връх в сюблимните моменти и до изненада в конфликта не се стигна.

Kyrgios prevails in 5!
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР