Ник Кирьос нееднократно е заявявал открито ненавистта си към червените

...
Ник Кирьос нееднократно е заявявал открито ненавистта си към червените
Коментари Харесай

След 3-годишно прекъсване: Ник Кирьос се завърна с победа на клей!

Ник Кирьос неведнъж е заявявал намерено ненавистта си към алените кортове и напълно съзнателно е пропущал най-важните събития на тази настилка. За последно австралиецът се беше изявявал на клей преди цели три години, когато беше дисквалифициран на Мастърса в Рим, откакто получи серия от предизвестия за неспортсменско държание и най-после реши да унищожи пейката си за отмора.

Тази седмица обаче отбелязва завръщането на Ник върху минимум обичаното му тенис покритие, а то се реализира на ATP 250 конкуренцията в Хюстън. Кирьос пък бързо трябваше да си напомни, че надалеч не се усеща изключително удобно при играта на клей и загуби първия сет от срещата си с локалния представител Макензи Макдоналд, само че след това откри пътя към обрата и се наложи с крайното 4:6 6:3 6:4, с цел да си обезпечи конфликт със седмия подложен Томи Пол в идващия стадий на шампионата.

Бившият номер 13 започва въодушевено и неговите форхенди непроменяемо намираха страничните линии. Екстравагантният играч изпълняваше ударите си без никаква подготовка, а Макдоналд нямаше нужното време за реакция и можеше само да разчита на неточност от другата страна на мрежата. Изведнъж австралиецът влезе в поредност от слаби отигравания и се оказа изправен пред точка за пробив, която той не можа да отрази, пропускайки обикновено воле на опразнен корт.

Развоя на събитията несъмнено съумя да поизнерви Ник, който загуби първичния си прилив на ентусиазъм и се опитваше да осъществя уинъри от всяка една позиция на корта. По-високоранкираният тенисист остана спокоен и не разреши да бъде заплеснат от държанието на своя конкурент. Макдоналд действаше оптимално методично, до момента в който Кирьос изгуби всевъзможен надзор над дейностите си и скоропостижно съобщи откриващия сет.

Канберецът нямаше желание да се отхвърля от търсенето на триумфа и отрази ранни шансове за брейк във втората част. Световния номер 95 показваше високо равнище на сила, което се трансформираше в голям брой завършващи удари от дъното на корта. Местният любим обаче доближаваше привидно невъзможни топки и изглеждаше непробиваем, единствено че мощта на австралиеца взе връх и той справедливо поведе с 3:1. Кирьос изуми неколкократно публиката с умеенето си да форсира топката и нямаше потребност от съществено количество време, с цел да изравни общия резултат в мача.

Решителният сет се трансформира в същински моноспектакъл от страна на шесткратния ATP първенец, като американецът не разполагаше с нужните причини, с цел да бъде конкурентоспособен на най-хубавата версия на канбереца и Ник натрупа ранна преднина, която защитаваше безпроблемно благодарение на вездесъщия си сервис и скоро можеше да отпразнува първата си победа на клей от 2019-а насам!

Finding his footing
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР