Ник Кирьос и Танаси Кокинакис се класираха за финала на

...
Ник Кирьос и Танаси Кокинакис се класираха за финала на
Коментари Харесай

Мелбърн ликува: Australian Open ще бъде белязан от тотално австралийски финал

Ник Кирьос и Танаси Кокинакис се класираха за финала на двойки на , откакто надиграха Марсел Гранойерс и Хорасио Себайос със 7:6 (4), 6:4.
Непоставеният тандем, който влезе в шампионата с " уайлд кард ", е на край на двойки за първи път в кариерите си и ще се изправи против сънародниците си Матю Ебдън и Макс Пърсел в напълно австралийски конфликт за купата в неделя (30 януари)!
В извънредно оспорван първи сет, нито един от двата отбора в полуфинала не съумя да стигне даже до точка за пробив. Публиката не съумя да разсее поставените под номер 3 Гранойерс и Себайос, само че Кирьос и Кокинакис победи след тайбрек. Австралийското дуо стигна до минипробив за 3:2, като имаше три следващи сетбола при 6:3 след форхенд на Себайос в навън. Частта бе извоювана от втория опит след неточност от ретур на Себайос.
Вторият сет стартира по желан метод за Кирьос и Кокинакис, откакто двамата осъществиха пробив. При 4:3 в своя изгода обаче темпераментният Кирьос се ядоса от съдията поради датчика на мрежата и счупи ракетата си на земята, откакто Гранойерс и Себайос върнаха брейка. Въпреки това, двамата австралийци подпечатаха билета си за съботния край след пробив на сервиса на Гранойерс.
" Играл съм доста мачове на сингъл по света с невероятни атмосфери, само че тази седмица с Танаси... Нищо не е по-добро от това, това е безумно ", сподели Кирьос след края на мача. " Всичко е за публиката, за атмосферата. Това ни стимулира и кара да играем по този метод. Тенисът идва на второ място. Нямаше по какъв начин да реализираме този резултат на друго място. И двамата носим нещо друго. Различна сила, друга харизма на корта. Просто се любуваме и забавляваме. Мисля, че сме непредсказуеми и тъкмо поради това публиката се любува ", добави Кокинакис.
Относно съперниците на финала Ебдън и Пърсел, Кирьос съобщи следното: " Те са страхотни играчи на двойки, няма да ги подценим. Очевидно играят доста добър тенис. Това е финалът, тъй че го очаквам с неспокойствие. Страхотно е да забележим австралийци с триумфи. Супер въодушевен съм и се любувам на момента ".
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР