Ник Кирьос е сред най-интересните личности в Тура, тъй като

...
Ник Кирьос е сред най-интересните личности в Тура, тъй като
Коментари Харесай

Турсунов: Кирьос е интересен, защото другите ги е страх да бъдат себе си


Ник Кирьос е измежду най-интересните персони в Тура, защото актуалният тенис е прекомерно „ стерилизиран “. Това мнение изрази треньорът на Белинда Бенчич – Дмитри Турсунов, при гостуването си в The Craig Shapiro Podcast. Бившият №20 счита, че множеството играчи се опасяват да бъдат себе си и да изричат откровените си отзиви поради метода, по който това може да бъде интерпретирано от медиите.

„ Ник Кирьос цялостни трибуните във всеки собствен мач, тъй като е мощен темперамент, има блестящо изразена характерност и не разрешава да го „ обезвреждат “, в случай че мога да се изразя по този метод. В същото време актуалният тенис е цялостен с играчи, които ги е боязън да покажат своята същинска същина. Понякога имам възприятието, че ръководителите на тениса съзнателно се пробват да отстранят страстите от нашия спорт. В днешни дни от ден на ден играчи не смеят да показват същинския си темперамент и да изричат откровените си отзиви, защото знаят, че всяка дума би могла да бъде изтълкувана погрешно “.

„ Ще дам доста елементарен образец. Ако отидете на конференция след мач и кажете „ Мисля, че през днешния ден играха доста добре “, неизбежно ще има хора, които ще помислят, че проявявате надменност и принизявате съперника си. Точно поради това от ден на ден играчи се тормозят от конференциите и ги е боязън да показват себе си. Кирьос не изпитва сходна неустановеност и това се харесва на хората. Много пъти са го глобявали, само че не го е грижа. Той е доста забавна персона и прави нещата по своите правила “.

На въпроса дали е рационално да бъдат насърчавани „ неприятните момчета “ и деянията на пренебрежение към почитателите и съперниците, Турсунов отговори, че съгласно него тенисът има потребност от малко хулигански прояви, с цел да притегли повече почитатели, само че всичко би трябвало да се простира в избрани граници.

„ Нека забележим къде тъкмо е казусът, да вземем за пример, в това да покажеш междинен пръст на публиката. Да, това е грозна демонстрация и ще ти донесе заслужени освирквания, само че в това време почитателите се усещат доста по-емоционално свързани със протичащото се на корта от този миг нататък. Публиката има потребност от човек, който да ненавижда, който да ги накара да усещат нещо. Мисля, че по този начин е доста по-добре, в сравнение с да не смееш да отвориш пакетче чипс на трибуните “ – приключи носителят на седем ATP трофеи.

В момента Кирьос се възвръща от интервенция на коляното, само че от екипа на австралиеца показаха вяра, че той ще се завърне за започващия на 8 март Мастърс шампионат в Индиън Уелс.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР