Ник Кириос спечели титлата в Бризбейн и стана първият австралиец

...
Ник Кириос спечели титлата в Бризбейн и стана първият австралиец
Коментари Харесай

Ник Кириос триумфира с титлата в Бризбейн

Ник Кириос завоюва купата в Бризбейн и стана първият австралиец с триумф в конкуренцията. Във финала той не остави шансове на Райън Харисън 6:4, 6:2 единствено за час и 14 минути.

Кириос, който е 21-и в международната класация завоюва първа купа от 2016 година и общо четвърта в кариерата си. Досега купите му бяха все през 2016 година – Токио, Атланта и Марсилия, все на твърди кортове. През предходната година той загуби два финала, като единият беше против Григор Димитров в Синсинати.

Както и в полуфинала против Димитров, австралиецът заложи на мощен сервис, който му донесе огромен триумф. Кириос впечатли със 17 аса и позволи едвам една двойна неточност. Той беше доста постоянен през целия дуел, като вкара 71% от първия си сервис, против единствено 55 за Харисън. Кириос завоюва 83% от разиграванията на своя първи сервис, а също така избави и петте точки за пробив, които даде на американеца.

Харисън, 47-и в света, беше продънен четири пъти. Той затвърди наклонността да играе доста мъчно против Кириос и към момента няма даже извоюван сет против него. До момента двамата се бяха срещали два пъти. Победата на Кириос ще го изкачи и до номер 17 в света.

Suits you, @NickKyrgios
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР