Ник Кириос отново отказа възможността да играе за националния отбор

...
Ник Кириос отново отказа възможността да играе за националния отбор
Коментари Харесай

Австралия без Ник Кириос на финалите за Купа Дейвис

Ник Кириос още веднъж отхвърли опцията да играе за националния тим на Австралия на отборния шампионат по тенис за Купа Дейвис другия месец. Така водещата ракета на австралийците за финалите ще бъде Алекс де Минор.

Кириос обичайно пропуща отборното съревнование от 2019-а година насам, само че във федерацията Тенис Австралия се надяваха, че поради положителната форма, в която се намира, ще бъде мощно попълнение за тима. През тази година той доближи до край на Уимбълдън, първи мач за купа от Големия шлем в кариерата му.

" Би било ужасно да имаме Ник Кириос в тима, само че за жалост той не е разполагаем за този интервал, съобщи капитанът на австралийския тим Лейтън Хюит пред медиите.

Австралия е в група С дружно с Германия, Франция и Белгия на финалите за Купа Дейвис, които ще се проведат от 13-и до 18-и септември в Хамбург.

Танаси Кокинакис, Алексей Попирин, Джейсън Кюблер и първенците на двойки от Уимбълдън Матю Ебдън и Макс Пърсел са в състава на австралийците. Тимът им ще се опита да завоюва 29-ата си Купа Дейвис във витрината и първа от 2003-а година насам.

Антъни Джошуа се е боксирал с 13 спаринг сътрудници по време на подготовката за реванша против Олександър Усик и всичките са били свалени на земята от британеца. Ей Джей се изправя още веднъж против Усик в събота в Джеда, Саудитска арабия, в опит да си върне титите, които загуби от украинеца предишният септември.

След провалянето предходната година Джошуа освободи треньора Роб Маккракън и стартира да работи с Робърт Гарсия в опит да промени стила си преди реванша. Мениджърът на лагера на Ей Джей Дейвид Ганса приказва пред „ Скай Спортс “ за подготовката на британеца.

„ Използвахме разнообразни противници. Общо 13 на брой друга величина, мощ, растеж. Леки, бързи, тежки, мощни. Абсолютно многообразие. Той минаваше през тях и имаше дни, в които един започваше, различен завършваше. Всичките обаче бяха сваляни от Джошуа. Хората от тима пощуряваха, няма да го укривам. Те идваха, получаваха пари за това, само че той ги поваляше. Няма да го укривам “, разгласи Ганса.

Самият Джошуа разгласи неотдавна, че този път ще организира срещата друго. През септември опита да завоюва по точки против Усик и се провали. Сега ще търси нокаут.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР