Ник де Врийс вече посети фабриката на Алфа Таури във

...
Ник де Врийс вече посети фабриката на Алфа Таури във
Коментари Харесай

В Алфа Таури нямат търпение да започнат работата си с Де Врийс

Ник де Врийс към този момент посети фабриката на Алфа Таури във Фаенца, само че италианският отбор ще би трябвало да изчака още малко, с цел да стартира същинската си работа с новото си попълнение. 

Очакванията са това да се случи по време на теста за млади водачи, който ще се организира в Абу Даби след края на сезона. Участието на Де Врийс в тестванията на „ Яс Марина “ обаче ще зависи напълно от Тото Волф и шефовете на Мерцедес, защото той има контракт със „ Сребърните стрели “ до края на годината.
 Ник де Врийс посети фабриката на Алфа Таури във Фаенца Ник де Врийс посети фабриката на Алфа Таури във Фаенца
„ Нямам самообладание да стартираме работата си с него. Той е бърз. Знам всичките му достижения. Виждал съм го в картинга през 2011 и 2012, когато той беше доста сполучлив. Всъщност той е бил бърз във всички категории, в които се състезавал. Формула Рено, GP3 и най-много Формула 2 и Формула Е, където завоюва купите през 2019 и 2021 “, сподели шефът на Алфа Таури Фронц Тост.
 Ето какво ще чакат в Алфа Таури от Ник де Врийс през 2023 година Ето какво ще чакат в Алфа Таури от Ник де Врийс през 2023 година
Той също по този начин призна и че присъединяване на Де Врийс в Гран При на Италия с Уилямс е оказало огромно въздействие върху решението на Ред Бул и Алфа Таури да привлеката нидерландеца за идващия сезон. На „ Монца “ Де Врийс с лекост победи съотборника си Никола Латифи, след което приключи и в точките, макар че имаше единствено половин час в събота сутринта, в който да свикне с държанието на FW44 в „ Храма на скоростта “.

„ Това оказа огромно въздействие, защото той показва своя капацитет. Той изкара едно ужасно съревнование, в което не позволи неточности. Беше елементарен избор да го вземем “, съобщи Тост.
 След “Монца ” Макс споделил на Де Врийс да се обади на Марко След “Монца ” Макс споделил на Де Врийс да се обади на Марко
За край той показа и своите благодарности към Пиер Гасли за всичко реализирано през годините. Догодина французинът ще премине в отбора на Алпин, където ще си партнира с Естебан Окон.
 Защо Гасли разплака шефа си в Алфа Таури Защо Гасли разплака шефа си в Алфа Таури
„ Той доста ще ни липсва. Пиер свърши доста работа за тима и ни оказа помощ да създадем крачка напред. Имахме сполучлив интервал с успеха на „ Монца “ и подиумите в Бразилия и Баку. Освен това той има и доста добър темперамент. Той е доста бърз, експерт е и единствено мога да му благодаря за страхотната работа. Пожелавам му всичко най-хубаво “, разяснява Тост.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР