Ник де Врийс направи своя първи тест за отбора на

...
Ник де Врийс направи своя първи тест за отбора на
Коментари Харесай

Алфа Таури: Опитът и обратната връзка на Де Врийс ни събудиха след Абу Даби

Ник де Врийс направи своя първи тест за тима на Алфа Таури в края на предходната година, когато се включи в теста за млади водачи на пистата „ Яс Марина “ в Абу Даби. Нидерландецът към момента се класира за „ млад водач “, макар че е на 28 години, защото има по-малко от три старта във Формула 1.

След тези тествания в Абу Даби Де Врийс, който през предходната година имаше шанса да кара още колите на Мерцедес, Астън Мартин и Уилямс, е дал много скъпи насоки на инженерите на Алфа Таури, които безусловно са ги събидули след разочароващия сезон 2022. В него отборът от Фаенца приключи на предпоследната позиция в класирането при конструкторите с едвам 35 точки.

„ Ник прави страхотна работа, той е доста умел, проличава си, че е на 28 години и е печелил надпревари и трофеи. Аз мисля, че той ще се приспособява бързо към Формула 1. Очаквам да е бърз още от първата подготовка “, съобщи ръководителят на Алфа Таури Франц Тост при започване на предсезонните проби във Формула 1 за 2023 година в Бахрейн.

„ Разбира се когато имаш нов водач, който не е новобранец, идваш от долните серии, той идва с някакви хрумвания. С Ник ние имахме шанс, че през предходната година той кара колите на няколко тима.

„ Мисля, че инженерите ни получиха добра противоположна връзка от него след теста в Абу Даби, където той направи много обиколки. За благополучие той имаше много недоволства от колата, което ни разсъни в известна степен. Надявам се да му дадем кола, с която да се показа по отношение на опциите си “, добави още Тост.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР