Ник де Врийс е подписал с Алфа Таури, за да

...
Ник де Врийс е подписал с Алфа Таури, за да
Коментари Харесай

Алфа Таури ще представи Де Врийс в Япония

Ник де Врийс е подписал с Алфа Таури, с цел да смени Пиер Гасли в отбора за следващата година и ще бъде публично показан в границите на Гран При на Япония тази седмица. Това предвижда уеб сайтът racingnews365.

Де Врийс дебютира впечатляващо в Гран При на Италия за Уилямс, където смени Алекс Албон и финишира 9-и на „ Монца ”. Веднага по-късно нидерландецът, който е авариен водач на Мерцедес стартира договаряния и с трите тима, в които към момента има свободни места за следващата година, като малко по-късно стана ясно, че се е срещал и с лекар Хелмут Марко в Грац.

Гасли поема към Алпин, където ще заеме мястото на Фернандо Алонсо, който пък сменя Себастиан Фетел, който поставя завършек на кариерата си в края на 2022 година.
 Във Франция: Де Врийс сменя Гасли в Алфа Таури Във Франция: Де Врийс сменя Гасли в Алфа Таури
Този трансфер ще значи, че Ред Бул ще има по един международен първенец и в двата си тима във Формула 1 – Де Врийс завоюва международната купа във Формула Е през 2021 година, а преди този момент стана първенец и във Формула 2.
 Пиер Гасли чака бъдещето му да бъде решено до 2-3 седмици Пиер Гасли чака бъдещето му да бъде решено до 2-3 седмици
Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР