Ник Бонев е емигрант в САЩ от 1970 г. Работил

...
Ник Бонев е емигрант в САЩ от 1970 г. Работил
Коментари Харесай

Кое най-често разболява от рак - уникален научен труд на наш диагностик

Ник Бонев е бежанец в Съединени американски щати от 1970 година Работил е като инженер в “Дженерал Моторс”, както и в Държавния департамент и в Министерството на търговията на Съединени американски щати. Живее в Калифорния и се е посветил на популяризацията на теоретичен труд за рака, писан в продължение на 25 година от неговия татко доктор Вълчо Бонев (1902 - 1979). Ник съумява през 1976 година да докара татко си в Калифорния, поощрен от тогавашния американски президент Никсън, който кани откриватели от целия свят да се включат в битката с рака. Д-р Бонев благодарение на австрийски посланик придвижва част от своите мемоари от България в Съединени американски щати. До последния момент от живота си през 1979 година доктор Бонев работи върху своя труд “Причината за рака” (The Cause of Cancer) с подзаглавие “Истината за казуса с рака: етиология, патогенезис, профилактика”. По този мотив синът Ник Бонев даде изявление особено за в. “Доктор”.
- Г-н Бонев, разкажете за проучванията върху рака на вашия татко?
- Моят татко - доктор Вълчо Бонев, е приключил медицина в Австрия. Беше хирург в Първа градска болница в София от 1954 година, до момента в който напусна България през 1976 година През тези дълги години той се е занимавал с проблемите на рака. Остави доста скъп теоретичен труд, който аз съумях да обявявам на британски през 2014 година Книгата е записана и в библиотеката на Конгреса на Съединени американски щати.
Баща ми беше извънреден диагностик. Той открива, че раково болните имат доста метал в устата от зъбните пломби, коронки и мостове. От тези изследвания в лекарската му процедура той стига до заключението, че тежките метали са причинители на рака.
- Обяснете механизма, по който тежките метали предизвикват рак?
- Металите като микроелементи са извънредно значими за метаболизма на клетките в организма. Но някои от тях са мощно токсични и не са нужни за метаболизма. Тежки метали са тези, които имат релативно тегло пет и повече пъти по-голямо от това на водата. Моят татко изяснява в труда си по какъв начин тежките метали нарушават метаболизма на клетките и водят до рак.
- Баща ви дава ли метод за изчистване от тежките метали?
- Според него, в случай че се отстранят металите от устната празнина, в случай че зъболечението се прави с несъдържащи метали материали, това ще понижи с 90% заболеваемостта от рак. Да се понижи индустриалното замърсяване е по-трудно, само че в случай че се направи даже с 5%, това са общо 95% понижаване на заболеваемостта.
- Д-р Бонев разкрил ли е връзка сред съответен метал и дадена локализация на рака?
- Той загатва, че наличието на един или различен метал в организма може би има отношение към другите разновидности злокачествени тумори. Но доктор Бонев не отделя особено внимание на този въпрос. Той има една мощна доктрина за вторичния фактор на рака, която изяснява местоположението на тумора.
В момента онколозите считат, че метастазите произтичат от първичното огнище на рака и се популяризират в други органи по кръвен или лимфен път. А съгласно татко ми метастазите са непринудено изригване на рака в други елементи на организма.
- Трудът на доктор Бонев ще излезе ли на български език?
- В случай че в България има интерес - да. Изпратих я и до водачи на някои страни, в това число на президентите на Съединени американски щати, Франция, Русия и България, на премиера на Англия. Всички те изпратиха благодарствени писма за книгата. Единствено тогавашният български президент не ни удостои с вниманието си. А татко ми е българин, нито е англичанин, нито французин, нито американец.
Преводът на български е подготвен. Книгата е с филантропични цели. Ние търсим интереса на медицинските среди - да се възползват от откритията на моя татко. Ще е добре, в случай че книгата влезе в полезрението на българските научни среди и особено на онколозите. Но и всеки човек би могъл да разбере книгата, макар научната терминология, и да си направи съответните заключения. Ако “Причината за рака” се издаде на български, това ще бъде премия и завет за България. Надявам се, че медицинските експерти, както и лекарите от разнообразни специалности имат вяра, че всяка изявена медицински безупречна и научно издържана концепция в битката с рака заслужава да бъде оценена и интензивно подкрепена. Крайната и единствена цел е победа над рака. Това ще е следващата победа в медицината и ще е заслуга на всички бойци, взели участие в тази борба.
Клетъчната мембрана има селективна пропускливост, т.е. някои субстанции пропуща, други не. Например водородът навлиза елементарно, до момента в който хидроксилните групи, които са с негативен електричен заряд, мъчно влизат в клетката. Металите имат “зелена улица” и навлизат дружно с водородните атоми в клетката. Металните йони са позитивно натоварени. Точно по тази причина те основават електрически дисбаланс, напрежение и разстройство в процесите на клетката и мембраната, което пък дава опция на хидроксилни групи с отрицателния си електрически заряд да обхванат в клетката и да възстановят електрическия баланс и процеси. В резултат на всичко това обаче се съкратява етапа преди деленето на клетката и при самото разделяне се получават неразвити, дефектни кафези. За малко време техният брой избухливо нараства. Точно това са раковите кафези - те не могат да се разпознават като характерни за дадения орган. Това съставлява процесът на ракова патогенеза.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР