Нигерийският младежки национал Точукво Ннади, който две години е част

...
Нигерийският младежки национал Точукво Ннади, който две години е част
Коментари Харесай

Ннади: Ще продължа да работя все така усърдно, за да получавам повече игрово време в Ботев Пд

Нигерийският юношески национал Точукво Ннади, който две години е част от мъжкия отбор на Ботев Пловдив даде изявление за изданието NationSport в родината си. Ннади взе участие с Нигерия на международното състезание за младежи до 20 години в Аржентина. Страната му стигна до четвъртфиналите, а той взе присъединяване във всички 5 мача. Преди дни се появи информация, че Динамо Москва е подготвен да заплати над 2 милиона евро за правата му.

" Благодаря на Бог за гения, който ми е дал. От дребен се занимавам с футбол и той е целият ми живот дотук. В началото не можех да играя за Ботев поради закъснение на документите ми и единствено упражнявах и играех контроли. Въпреки че ми лиши известно време, с цел да се приспособявам, мисля, че се възползвах от шанса си, когато дебютирах през април 2022 година против Лудогорец. Загубихме с 0:3 в този мач, само че считам, че се показах на равнище, както и в идващите дуели с тях и останалите тимове в България. Ще продължа да работя все по този начин старателно, с цел да получавам повече игрово време “, споделя в родината си пред NationSport отбранителният полузащитник.

През миналия шампионат халфът записа 19 дуела в Първа Лига.

" Когато от Ботев ми оповестиха, че съм в листата на Нигерия за международното състезание за младежи, бях доста разчувствуван. Не можех да допускам. Първото, което направих, бе да се обадя на фамилията ми. Смятам, че се представихме мощно на финалите. Отпаднахме на четвъртфиналите от Южна Корея след продължения. Мисля, че имахме сили даже да стигнем до край. Започнахме с победа над Италия с 2:0 и това ни даде убеденост. Преди осминафинала против Аржентина имаше огромно напрежение, само че селекционерът и някои от по-опитните момчета ни помогнаха. Аз персонално бях спокоен макар атмосферата по трибуните, която бе наелектризирана. Все отново излизахме против домакина на шампионата и всички експерти чакаха да загубим, само че ние ги опровергахме и спечелихме с 2:0. Играл съм в сходен мач с Ботев Пловдив против АПОЕЛ Никозия в Кипър, в Лигата на конференциите предишното лято. Южнокорейците пък бяха доста по-добре готови тактически от нас “, споделя нигериецът.

" Трябва да съм спокоен и да продължа да работя крепко. Сега имаме нов треньор в Ботев Пловдив. Ще се върна в съвсем нова среда “, прибавя Точукво, който не крие, че подражава на идолите си Софиян Амрабат и Н‘Голо Канте. А фантазиите му са някой ден да играе в топ пет шампионатите на Европа.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР