Нигерийски вариант на коронавирус в България все още няма. Това

...
Нигерийски вариант на коронавирус в България все още няма. Това
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Няма връзка между смъртта на жената в Пловдив и ваксинацията

Нигерийски вид на ковид в България към момента няма. Това сподели шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев пред

„ По места шефът на РЗИ, съгласува с щабовете по областите, дава и предлага ограниченията, които да се вършат. В другите области се оказа друг брой заболели, а характерът на новия английски вид е друг по места “, посочи той.

За умрялата жена в Пловдив проф. Кантарджиев изясни, че няма антитела за ковид. „ Жената е със съдова болест, задръстване на кръвоносните съдове. Има данни за прекаран инфаркт, сърцето е много повредено. Има запушвания до 100% на някои от съдовете. Най-вероятно е да получи същото без да е била имунизирана. Белият дроб е в оток. Засега мнението е, че няма връзка с имунизацията “, посочи той.

„ Чакаме писменото мнение на европейския регулатор. Народно събрание позволи на Европейска комисия да организира договарянията. Европейска комисия подписа контракт със 7 компании. Не е отказано да сключваме с „ Пфайзер “ и „ Модерна “, тъй като в случай че беше по този начин, в този момент нямаше да има ваксини. Нигерийският вид сега не сме до потвърдили и го няма “, акцентира Кантарджиев.

„ Над 1000 секвенирания имаме за английския вид. В област Стара Загора при започване на февруари е 30-40%, в края на февруари – 80%. Първата област, която беше наранена е област Кюстендил. 100% от изследваните там са с английски вид. Който се връща от чужбина – карантина “, съобщи той.

„ Като се разсъни заран човек и го боли гърлото, след закуска режеш лимон, топиш в сода и го изяждаш. Ако това не можем, лимонен сок със сода. Полезни са и бонбонки с етерични масла – работят, доста са хубави гаргарите, само че те са за устата, за гърлото би трябвало нещо да гълташ. В момента съм се опазил. Не чаках, че имунизацията ще подейства. В момента имам съвършен имунитет “, сподели още Тодор Кантарджиев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР