Нигерия е първият финалист вКупата на африканските нации след победа

...
Нигерия е първият финалист вКупата на африканските нации след победа
Коментари Харесай

Нигерия е на финал в Купата на Африканските нации след драма с дузпи

Нигерия е първият финалист вКупата на африканските народи след победа с 4:2 след дузпи над Република Южна Африка. В постоянното време и продълженията приключи при резултат 1:1.
В мача за трофея Нигерия ще спори с спечелилия от двойката Кот д‘Ивоар - ДР Конго.

В 64-ата минута Мотомби Мвала извърши нарушаване против Виктор Осимен в наказателното поле и съдията отсъди дузпа за Нигерия. С осъществяването в 67-ата минута се нагърби съотборникът на Кирил Десподов в ПАОК - Уилиам Трост-Еконг, който би в центъра на вратата и вкара -1:0.

В 85-ата минута се стигна до куриозна обстановка, откакто Нигерия оползотвори бърза контраофанзива и Виктор Осимен вкара. Попадението обаче не бе прието поради нарушаване против Перси Тау в наказателното поле на нигерийците, а Тебохо Мокоена означи дузпата и прати мача в продължения.

Терем Мофи, Кенет Омеруо, Уилиям Трост-Еконг и Келеши Ихеаначо вкараха за Нигерия, а Ола Аина пропусна за „ супер орлите “. За Южна Африка вкараха единствено Михали Маямбела и Мотоби Мвала, а Тебохо Мокоена и Евидънс Макгопа не съумяха да го създадат и Нигерия завоюва с 4:2.

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР