Ние знаем колко натоварените домакини ценят всяка минута, затова ще

...
Ние знаем колко натоварените домакини ценят всяка минута, затова ще
Коментари Харесай

Шепа Брашно, Захар, Яйца И 1 Голям Портокал - Ще Ни Благославяш За Тази Рецепта!

Ние знаем какъв брой натоварените домакини ценят всяка минута, по тази причина ще ви кажем по какъв начин да си извършите бърз сладкиш с 4 съставки и без грам лой и без непотребни интервенции. Нежно, ароматно, всяко парче безусловно се топи в устата ви!

Портокалов сладкиш

СЪСТАВКИ

3 яйца
1 чаша брашно
1 чаша захар
1 огромен портокал
олио за намазване на тавичката

ПОДГОТОВКА

Обелете и нарежете половин портокал, от втората половина настържете кората на ренде – те ще бъдат потребни за декориране на тортата. Обелете портокала, разделете го на филийки, обелете всяка и премахнете ципата и нарежете на 2-3 части.

Жълтъците се отделят от белтъците. Протеините се слагат в хладилника, а жълтъците се разбъркват с половин чаша захар

Добавете щипка сол към белтъците и разбийте до постоянна пяна. Постепенно прибавете останалата захар и настърганата кора в протеиновата маса.

Внимателно комбинирайте протеиновата и жълтъчната маса, пресейте брашното от горната страна. Тестото се разбърква деликатно.

Добавете портокала към тестото и разбъркайте още веднъж.
Дъното на тавата за печене е покрито с пергаментова хартия, стените са намазани със студено масло. Разстелете отмерено тестото. Печете във фурната, която авансово сте загряли до 180 градуса за 25-30 минути.

Извадете готовият сладкиш от фурната и го оставете да изстине за 10–15 минути, по-късно го поставете на плоча и охладете. Поръсете пудра захар върху сладкиша, украсете с ленти от кората и по-скоро сервирайте с чай. Приятен вкус!

Портокаловият сладкиш се подготвя толкоз просто и бързо, че преди всичко е мъчно да се повярва. Един пресен и внимателен цитрус го прави обичан посетител във всяка кухня. Не забравяйте да пробвате, ще ви хареса!
Tags: ОЩЕ ТОП РЕЦЕПТИДЕЛИКАТЕСИВКУСНО
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР