„Ние ясно заявихме, че това, което правим е да дадем

...
„Ние ясно заявихме, че това, което правим е да дадем
Коментари Харесай

Деница Сачева: Георги Свиленски бе едно от обсъжданите имена за министри с първия мандат

„ Ние ясно декларирахме, че това, което вършим е да дадем заем на време и да рестартираме парламентарната република. Това са задачите от поддръжката ни към това държавно управление. Ще има отлив на гласоподаватели от двете обединения. Със сигурност политическа цена ще бъде платена. Важно е какви ще се резултатите на държавното управление “.

Това съобщи в ефира на бТВ депутатът от ГЕРБ-СДС Деница Сачева.

„ Подкрепа от Движение за права и свободи за държавно управление не е търсена и не е давана. Движение за права и свободи е взела участие единствено в диалози за конституционна промяна. Те са показали собствен план. Ние имаме промени, както и „ Демократична България “. През ноември 2021 година президентът също говореше за промени в Конституцията “, напомни Сачева.

„ Няма да подкрепим да пада имунитет, на който и да е депутат, до момента в който не завършат измененията в правосъдната система и конституционните промени. Трябва да има гаранция, че народните представители ще гласоподават независимо и без терзания от напън. Комисия в Народно събрание ще излезе с решение за имунитетите “, уточни депутатът.

Сачева разяснява и договарянията с Българска социалистическа партия и " ИТН " при първия мандат:

„ Разговорите бяха напреднали. Името на Георги Свиленски бе едно от обсъжданите имена за министри с сектор районно развиване. Гроздан Караджов бе спряган за евентуален претендент за транспортен министър. Това не бяха контрактувани позиции, а водени диалози. Не сме подписвали документи, само че сме разговаряли. Слави Трифонов даде изказване за поддръжка на първия мандат с ясни причини “.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР