Ние взехме решение да оттеглим г-н Красимир Ципов като кандидатура

...
Ние взехме решение да оттеглим г-н Красимир Ципов като кандидатура
Коментари Харесай

ГЕРБ оттегля кандидатурата на Красимир Ципов за председател на ЦИК

Ние взехме решение да оттеглим господин Красимир Ципов като кандидатура за ръководител на ЦИК. Това съобщи водачът на ГЕРБ и министър председател в оставка Бойко Борисов на брифинг на партията във връзка новия състав на ЦИК.

Ние бяхме храбри и по тази причина понасяме и много удари. Неслучайно иконата на Свети Георги е по какъв начин пробожда многоглавата ламя, сподели при започване на брифинга Борисов по мотив днешния празник на Българската войска.

Вчера станахме очевидци на това, че всички други партии взеха решение действително да избягат от отговорност. Единствено ние предложихме кандидатура, тъй като през всичките години сме потвърдили, че се отнасяме извънредно отговорно към това по какъв начин да протече изборния развой, съобщи самият Красимир Ципов.



Аз не се тормозя от това, че съм номиниран за ръководител на ЦИК и мога да бъде избран като подобен. Имам 15-годишен опит и целия ми юридически опит е обвързван с нормотворческа активност и правоприлагане, акцентира Ципов.

Помолих господин Борисов дали да не бъде оттеглена моята кандидатура.

Смятам, че ние не би трябвало в идните два месеца да получаваме всекидневни офанзиви и обвинявания, че ГЕРБ е единствената, която имаше смелостта да предложи ръководител и да носи отговорността, добави Ципов.

Хората чакат решения. Този парламент сподели, че те решения нямат, с изключение на да нападат Борисов, сподели още министър председателят в оставка.

Извършен е " незаконен скрит план " , акцентира водачът на ГЕРБ. Само че, няма да им мине номера, добави Борисов.

Те можеше да си създадат държавно управление, само че с настоящ парламент. Сега към този момент като знам по какъв начин ни " сготвиха " в този капан малко по малко, знам и лятото какво ни готвят. Затова се готвим с още по-голяма мощ да се врежем в тях на изборите и да има парламент, добави още Борисов.

Ще извадят още " кошаревски очевидци ". Платили са на хора да приказват. Това съобщи Борисов във връзка вчерашния скандал в правната комисия през вчерашния ден.

" Не го познавам " - безапелационен беше Борисов по отношение на Светослав Илчовски, който се показа пред комисията като огромен бизнесмен в региона на земеделието и притежател на обработваеми земи във Врачанско. Разказа, че опитите да бъде рекетиран почнали още през 2011 година, само че успявал да се оправи. В последно време обаче, по думите му, натискът се нараснал. Твърди даже, че персонално му позвънила районната министърка.

Все още мисля като министър председател, нека се отърся от това, тъй като с тези хора би трябвало да се работи по различен метод.

И като знам какъв брой доста похарчихме за тези избори, които все едно отиват в канала, а след 2 месеца ще са същите резултати - или ще сме първи или втори, ще влезем в конституционна рецесия, счита министър председателят в оставка.

Ами, в случай че пристигна последваща вълна и няма кой да реагира - от това се тормозя. Хубав, неприятен, би трябвало да има парламент, акцентира Борисов.



Според вицепремиера Томислав Дончев, е нужен дълъг небосвод за държавното ръководство. Ако работим с държавно управление с небосвод 3-4 месеца, това значи все едно да крепим страната права, нагледно казано, добави той.

През вчерашния ден президентът Румен Радев организира съвещания с парламентарно показаните политически сили за новия състав на ЦИК. Той се обърна към политическите обединения като им напомни, че за избора на ЦИК ще се работи по метода, който те сами са определили с измененията в Изборния кодекс.

От ГЕРБ-СДС показаха неразбиране за какво първо се избира управлението на ЦИК, а по-късно се изслушват претендентите. Смятат и, че методът за систематизиране на мандатите за максимален излишък ги ощетява. Президентът им отговори, че мястото за този спор било в пленарна зала.

ГЕРБ-СДС ще има четирима представители в изборния орган, с по трима са " ИТН " и Българска социалистическа партия, по двама имат Движение за права и свободи и обединението " Демократична България " и един представител ще има " Изправи се! Мутри вън! ".

Предложението на ГЕРБ-СДС за ръководител на ЦИК е Красимир Ципов. Това беше и единствената номинация за ръководител. Предложенията за членове на ЦИК от ГЕРБ са Димитър Димитров, Георги Баханов и Йорданка Ганчева.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР