Ние вярваме в образованието, че чрез него можем да живеем

...
Ние вярваме в образованието, че чрез него можем да живеем
Коментари Харесай

Вълчев: На учителите се уповава надеждата за добро бъдеще

Ние имаме вяра в образованието, че посредством него можем да живеем по-добре. Днес има доста неща, които ни разделят, само че това, което ни сплотява, е да дадем бъдеще на нашите деца. Това съобщи просветителният министър Красимир Вълчев при тържественото разкриване на началото на образователната година в 112 ОУ " Стоян Заимов " и Първа британска езикова гимназия в София.

С издигането на българския трикольор в осъществяване на Химна на България, с доста въодушевление, усмивки и цветни балони бе открита новата образователна година.

Вълчев поздрави всички учители, родители и децата за първия образователен ден и им пожела здраве и сили, тъй като на учителите се уповават очакванията за по-добро бъдеще на децата ни.

Той пожела на всички възпитаници да се усещат щастливи в учебно заведение, само че и да учат, с цел да се усещат щастливи през целия си живот.

Днес е денят с най-вече цветя, усмивки и позитивно въодушевление, религия в образованието и бъдещето, сподели Вълчев.

Вълчев прикани родителите да поддържат децата да уважат учителите, които да създадат подрастващите знаещи и можещи.

От своя страна столичният кмет Йорданка Фандъкова посочи, че е щастлива да бъде още веднъж измежду учениците. За втора година посрещаме първия образователен ден с нова постройка, тъй като вложенията в образованието е за бъдещето на нашите деца, сподели столичната кметица.

Първият образователен ден е празник, тъй като е начало на пътя към знанието за всеки един от нас. Начало на развиването, израстването, напъните и вдъхновението, обърна се Фандъкова към възпитаници.

Учителите имат сложната задача да намеря пътя към всяко дете, да им дадат знанията по другите предмети, само че и да ги научат да отличават положителното и истината, да ценят себе си, да уважат другите, да бъдат по-добри, сполучливи, можещи и знаещи, акцентира Фандъкова. Според нея това става мъчно, само че се реализира с доста самообладание, професионализъм, обич и поддръжка от страна на родителите. По думите й същинската смяна става вътре в самите деца, дано им помогнем за това.

" Скъпи родители, всяко едно дете е друго в своите качества, умения и ползи. Помогнете им да бъдат независими, да построяват другарства и да застават зад положителни дела и да порастват щастливи, тъй като сполучливият човек е на първо място персона и водач, който желае да промени света към себе си и знае по какъв начин ", подчертава Фандъкова.

Тя пожела доста здраве, занимания и сполучлива образователна година. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР