Ние вярваме, че може да има единствено и само политическо

...
Ние вярваме, че може да има единствено и само политическо
Коментари Харесай

Анкара: Поддържаме политическо решение за Сирия

Ние имаме вяра, че може да има само и единствено политическо решение на спора в Сирия, съобщи през днешния ден турският външен министър Мевлют Чавушоглу в изявление в Истанбул на международен конгрес на турската държавна телевизия ТРТ, оповестява турският канал НТВ.

Чавушоглу уточни, че откакто Турция не е съумяла да види поддръжка от съдружниците си, тя е била принудена сама да предприеме интервенция " Извор на мира " в Североизточна Сирия, ориентирана против сирийските кюрдски милиции Сили за отбрана на народа (СЗН). Той изрази страдание, че до момента в който Анкара е работила дружно със Съединени американски щати на терена за основаване на зона за сигурност в Северна Сирия, Съединени американски щати са траяли да обезпечават оръжие за СЗН, които Анкара преглежда като терористична организация, обвързвана с незаконната Кюрдска работническа партия (ПКК).

Чавушоглу акцентира, че интервенция " Извор на мира " е била ориентирана само против терористите и са положени старания да не пострадат цивилни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР