Ние винаги търсим вълшебно хапче срещу всичко“, което може от

...
Ние винаги търсим вълшебно хапче срещу всичко“, което може от
Коментари Харесай

8 неща, които ще се случат с тялото ви, ако ядете мед всеки ден

 мед-с-чесън

Ние постоянно търсим „ вълшебно хапче против всичко “, което може от раз да усъвършенства нашето здраве. Но в действителност не ни е нужно чудотворно хапче. Често това, което търсим, към този момент може да се откри в природата.

Медът е прелестен образец. След прочитане на тази публикация може би ще започнете да добавяте лъжица мед дневно към ежедневното си хранене. Ето 8 неща, които ще се случат с тялото ви, в случай че започнете да ядете мед всеки ден:

1. Подобрява се положението на кожата

Медът съдържа антиоксиданти, витамини и протеини, които при постоянна приложимост могат да изчистят организма от другите отрови.

Освен това, антибактериалните свойства на меда усъвършенстват положението на кожата.

2. Изгаря непотребните килограми

Ако имате непотребни килограми, множеството лекари и специалисти предлагат да се понижи консумирането на захар.

Медът е отличен различен подсладител, тъй като поддържа равнището на захарта в кръвта, само че освен това оказва помощ да свалите килограмите. Медът съдържа витамин В6, фолиева киселина, витамин С, желязо, калций, натрий, цинк, калий, фосфор и минерали, които, както е известно, форсират метаболизма.

Изследванията са посочили, че замяната на захарта с мед може да понижи риска от сърдечно-съдови болести при хората със затлъстяване.

3. Намалява равнището на холестерол

Сам по себе си, медът не води до натрупването на холестерол, само че това не е всичко. BBC написа,че съгласно редица проучвания витамините и минералите в меда оказват помощ да се понижи „ неприятния “ холестерол.

Дневната доза мед оказва благотворно въздействие върху равнището на антиоксидантните съединения в организма, което също е част от битката с холестерола.

4. Заздравява сърцето

Изследванията демонстрират, че антиоксидантите в меда оказват помощ да се предотврати образуването на плака и стесняването на артериите, помагайки в битката с редица сърдечно-съдови болести.

5. Подобрява паметта

Медът смъква напрежението, само че знаете ли, че той може да усъвършенства паметта?

По думите на откривателя Матю Бренеке, медът също по този начин има способността да оказва помощ на организма да всмуква калция, който въздейства удобно върху функционалностите на мозъка.

6. Безсънието изчезва

Медът може да помогне на хората, които имат проблем със съня. Подобно на захарта, медът провокира покачване на инсулина и освобождение на серотонин – хормонът, който усъвършенства настроението ни и носи чувство за благополучие.

„ Тялото преобразува серотонина в мелатонин, химоччно съединяване, което контролира дължината и качеството на съня “ – споделя Рене Фицек, експерт по здравословно хранене в Сиатъл.

7. Подобрява храносмилането

Медът има антибактериални свойства, по тази причина мнозина предлагат да се яде лъжица мед на гладно.

Този простоват трик може да помогне да се предотвратят разнообразни болести, свързани със стомашно-чревния тракт.

Изследователите считат, че когато медът минава през стомаха, той може да противодейства на бактериите и да заличи дребни рани в лигавицата.

8. И последно, може да релаксирате

Някои хора не имат вяра, че чаша топло мляко с мед оказва помощ на заспиването. Но в случай че не вярвате, питайте откривателите.

За да проработи аминокиселината триптофан в млякото, й е необходим инсулин. Инсулинът се образува, когато ядем нещо сладко – по тази причина лъжица мед в чаша топло мляко ще ви помогне чудесно да си починете.

И дребен бонус: мед и чесън

Чесънът е още едно мощно средство със мощни антисептични и лечебни свойства. Така че за какво да не смесим тези ефикасни съставки?

И медът, и чесънът са потребни за имунната система; по тази причина използвайте това средство, с цел да предотвратите простудата и други болести!

Нужни са ви:

• 3-4 скилидки чесън
• чаша мед
• малко бурканче с капачка

Нарежете чесъна на дребни късчета. Сложете ги в буркана и залейте с мед. Затворете буркана и оставете сместа да престои за няколко дни.

Яжте по една лъжица на гладно всеки ден и наблюдавайте по какъв начин тялото и имунната ви система ще укрепнат.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР