Ние винаги сме разчитали на подкрепа от гражданите, на подкрепа

...
Ние винаги сме разчитали на подкрепа от гражданите, на подкрепа
Коментари Харесай

Ангел Георгиев, Възраждане: Ще разсечем корупционния възел, който в момента е оплел Пловдив и който задушава града

Ние постоянно сме разчитали на поддръжка от жителите, на поддръжка от нашите гласоподаватели. Ако те ни гласоподават доверие, ще разсечем корупционния възел, който сега е оплел Пловдив, който задушава града и който прави тъй че се осъществят по-малко планове, по-некачествени, за по-дълго време, не се осъществят в график.

И надлежно това, което ще създадем е да дадем опция и на жителите, и на бизнеса да дишат, тъй като сега бизнесът се употребява като една самобитна касичка от ръководещите. Смятаме, че това е една порочна процедура, открита и наложена от ГЕРБ през годините. Това сподели по време на избирателен спор в утринния блок на БТВ „ Тази заран " Ангел Георгиев, претендент на „ Възраждане " за кмет на Пловдив.

Бюджетът за непорочност в Пловдив е към 39 милиона. Смятаме, че този бюджет като цяло би бил задоволителен, в случай че се ръководи добре и рационално. В момента обаче контролът по осъществяването на действия, да вземем за пример контрола по това по какъв начин се мият улиците, дали се мият добре, чиновниците какво правят - този надзор сега съвсем отсъства, да не кажа, че напълно отсъства, разяснява Ангел Георгиев.

Това, което ще създадем ние от „ Възраждане " е изрично да засилим контрола и да сме сигурни, че работата се прави качествено и както би трябвало. Съответно ще заложим и на това да има повече техника и машини, и то съвременни такива, които да могат да правят тези действия. Разбира се, че трябват още вложения. Бюджетът на Пловдив може да разреши такова нещо, още повече особено за чистотата той е рационален, би могъл да свърши работа, само че би трябвало да бъде следена самата активност, която за момента е извънредно незадоволителна. Разбира се, изключително сега, когато има толкоз доста разкопани улици и поправки, би трябвало да създадем тъй че улиците да се мият по-често и това изрично е залегнало и ва нашата стратегия, разяснява още претендентът за кмет на „ Възраждане ".

По тематиката с казуса с публичния превоз в Пловдив, Ангел Георгиев разяснява, че първото, което би трябвало да се направи е изрично да има надзор и договорите да се съблюдават такива каквито са, тъй като всички знаем какъв брой нередности има в градския превоз в Пловдив, само че не знаем за случаи компаниите да са санкционирани, да са им сложени надлежно условия, да има условия всичко да се съблюдава както е подписано по контракт.

Напротив - компаниите са оставени на процедура да вършат каквото им е угодно, да печелят за сметка на намаленото качество на градския превоз. Трябва да има и повече рейсове по линиите, тъй като сега са препълнени, би трябвало да работят и климатиците.

Отделно градския превоз в Пловдив е знак на фиаското, което направиха в ръководството на Пловдив - там бяха дадени над 30 милиона и надлежно безусловно тези средства потънаха и бяха ограбени пловдивчани. Ние сме планували редица ограничения за усъвършенстване на градския превоз - една от най-важните е консолидираното на прилежащите села, които са в общините Родопи, Марица, в системата на градския превоз, тъй като сега градския превоз не стига до тях, а това са хора, които ежедневно пътуват до Пловдив. И това е една от аргументите за тапите в града, разяснява още Ангел Георгиев.
БТВ, „ Тази заран "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР